Smuldrepai med blåbær! (keto, glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Deig

Blåbærfyll
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Ha alle tørre ingredienser i en bolle.
  3. Jobb smøret inn i de tørre ingrediensene - bruk gjerne god gammeldags håndkraft eller kjøkkenmaskin.
  4. Bland inn egget til slutt og sett deigen kjølig mens du forbereder fyllet.

Blåbærfyll
  1. Ha blåbær i en kjele og rør inn xantangum og søtning.
  2. Kok opp på middels varme og la småputre i ca 8 minutter til det tykner.
  3. Fordel blandingen i en ildfast form (vi brukte en paiform på 28 cm i diameter.
  4. Trykk ⅔ av deigen i en paiform som rommer ca ::: :::. og forstek i 15 minutter.
  5. Ha bærfyllet i den forstekte paibunnen og smuldre over resterende deig.
  6. Stek paien videre i ca 20 minutter, eller til toppen er gylden.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 172 - Fett: 13,2 - Karbohydrater: 5,4 - Protein: 2,1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/smuldrepai-med-blabaer-keto-glutenfri/