REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no – noen bilder kan inneholde produktplassering.
Sjokoladekake på ti minutter! (keto, glutenfri) – Du vet når du plutselig får lyst på noe digg fort? Da er denne sjokoladekaken midt i blinken for deg!
Inspirasjonen!
Hva inspirerte oss til å lage en sjokoladekake på ti minutter i mikrobølgeovn? Er det lov å si latskap? Vi har alle de dagene der vi ikke orker å styre for mye. Kombinert med når man er fysen på noe digg, er dette en dårlig match. Vi keto-folk kan ikke akkurat gå på super’n å kjøpe Toros klask-sammen-kake, og voila! Men det betyr ikke at det er umulig å lage noe godt kjapt! PS: vi har ikke forsøkt å bake denne i stekeovn, men skal gjøre det snart og vil deretter oppdatere innlegget for fremgangsmåte.
Nøttefritt!
Det kan være ganske utfordrende å lage saftige keto-kaker uten å bruke nøttemel. Vi ønsket likevel å lage denne oppskriften på sjokoladekake nøttefri. For oss er det viktig at det finnes lavkarbo / keto alternativer til de som ikke tåler nøtter.
Bytting av ingredienser
I utgangspunktet anbefaler vi å følge oppskriften, men hvis du likevel ønsker å bytte ingredienser kan det være lurt å sjekke vår bytteguide.
Formen
Vi har brukt ildfast form fra Clas Ohlson som rommer 0,8 liter og har følgende mål: Lengde 19 cm – Bredde 13 cm – Høyde 6,7 cm.
- 75 g smør
- ½ dl kremfløte
- 3 egg
- 20 g Pofiber
- 10 g havrefiber
- 30 g SUKKR Bakesukkr
- 15 g kakaopulver
- 1,5 ts bakepulver
Glasur
- 50 g smør
- 2 ss kremfløte
- ½ ss SUKKR Bakesukkr
- 85 g Monster Lavkarbo Belgisk Melkesjokolade
- Smelt smør og rør deretter inn fløte.
- Pisk egg i smørblandingen.
- Tilsett de tørre ingrediensene og bland godt.
- Hell røren i en bakeform. (se hovedinnlegg for tips)
- Bak kaken i mikrobølgeovnen i 3,5 minutter.
- Avkjøl på rist i formen.
Glasur
- Finhakk sjokoladen.
- Smelt smør, fløte og SUKKR Bakesukkr og rør deretter inn sjokoladen til du får en jevn glasur. Hvis sjokoladen ikke smelter helt, varm glasuren i mikrobølgeovnen i 5-10 sekunder og rør igjen.
- Fordel sjokoladekremen over kaken når kaken er avkjølt. Vi stakk hull tett i tett med en spisepinne for å få glasuren ned i kaken for en digg overraskelse.
- Sett i kjøleskapet i 10-15 mintutter før servering.