Sitron- & bringebærkake med marshmallow fluff!

Sitron- & bringebærkake med marshmallow fluff er både sukkerfri, glutenfri og nøttefri! Kaken har en nydelig balanse mellom søtt og syrlig. Selve kaken er med hensikt laget litt mindre søt siden marshmallow fluff er meget søtt. Ønsker du å bruke en annen type glasur (slik som halve oppskriften av denne nydelige kremostglasuren), må du ta høyde for søtningsgraden i selve kaken, og kanskje øke mengden Sukrin Gold noe. Marshmallow fluff er enda bedre når den brennes forsiktig med en gassbrenner (vi har denne) – da får du den nydelige smaken av marshmallows grillet over bål.

Kremortartari – eller cream of tartar som det heter på engelsk, fås kjøpt på apotek eller på nett. Det er relativt dyrt men veldig drøyt i bruk, og helt essensielt i denne oppskriften. Den hindrer nemlig tagatessen i å krystallisere seg, og holder massen fluffy og myk. Marshmallow fluff’en i denne oppskriften blir stivere jo lengre du pisker den. Ønsker du en fluff som kan helles over kaken stopper du maskinen tidligere. Ønsker du en fluff du kan sprøyte fine mønster med må du piske til vispen lager tykke mønster i fluffen. Denne oppskrifen er inspirert og ketofisert av flere oppskrifter på google.

Sitronkake med bringebær og marshmallow fluff (keto, sukkerfri, nøttefri)
 
Denne kaken passer i en springform på 21 cm eller en liten brødform på ca 21 x 11 cm.
Skrevet av:
Ingredienser:
Sitron- & Bringebærkake
  • 40 g pofiber
  • 80 g smør
  • 80 g kremost
  • 80 - 100 g Sukrin Gold
  • 4 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss revet sitronskall
  • 1 ss sitronsaft
  • 80 g bringebær (ferske eller frosne)

Marshmallow fluff
  • 2 store eggehviter - romtemperert
  • 50 g Tagatesse (kan ikke byttes ut med annen søtning)
  • ¼ ts kremortartari (cream of tartar - se hovedinnlegg for tips)
  • En liten klype salt (knivsodd)
  • 10 dråper vaniljeessens eller 1 ts vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte:
Sitron- & Bringebærkake
  1. Forvarm ovnen til 180C.
  2. Smelt smør i mikrobølgeovn.
  3. Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
  4. Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
  5. Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
  6. Ha i resterende tørre ingredienser og bland godt.
  7. Vend inn bringebær og fordel røren i en passe stor form kledd med bakepapir. (se merknader).
  8. Stek på nest nederste rille i 45 minutter - ha gjerne litt aluminiumsfolie over på slutten av steketiden så kaken ikke blir for mørk.
  9. La kaken avkjøle godt i formen og deretter på rist.

Marshmallow fluff
  1. NB: du må ha en god elektrisk håndvisp eller kjøkkenmaskin for å lage denne!
  2. Ha alle ingrediensene i en varmebestandig bolle - massen skal først varmes over vannbad, slik som smeltet sjokolade.
  3. Ha bollen over en kjele med kokende vann. Det er viktig at bollen ikke berører selve vannet.
  4. Rør stadig og bruk gjerne et sukkertermometer for å sjekke temperaturen. Når massen når en temperatur på 70C har du den over i en ny bolle, bruker du kjøkkensmaskin har du det over i bollen som tilhører maskinen og en ballongvisp.
  5. Pisk på høy hastighet i ca 3-5 minutter. Jo lengre den piskes jo stivere blir den - så følg med, og stopp maskinen når du er fornøyd med konsistensen.
  6. Fordel marshmallow fluff over kaken. Marshmallow fluff er perfekt å bruke i kakesprøyte! Du kan også bruke en liten gassbrenner for få "marshmallow over bål" smaken. Nydelig!
  7. Resterende marshmallow fluff oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 184 - Fett: 15,2 - Karbohydrater: 2,5 - Protein: 6,1

 

One Comment

  1. Pingback: Chocolate Whoopie Pies med Marshmallow Fluff! (Keto) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.