Sitronkake med bringebær og marshmallow fluff (keto, sukkerfri, nøttefri)
 
 
Denne kaken passer i en springform på 21 cm eller en liten brødform på ca 21 x 11 cm.
Skrevet av:
Ingredienser:
Sitron- & Bringebærkake
  • 40 g pofiber
  • 80 g smør
  • 80 g kremost
  • 80 - 100 g Sukrin Gold
  • 4 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss revet sitronskall
  • 1 ss sitronsaft
  • 80 g bringebær (ferske eller frosne)

Marshmallow fluff
  • 2 store eggehviter - romtemperert
  • 50 g Tagatesse (kan ikke byttes ut med annen søtning)
  • ¼ ts kremortartari (cream of tartar - se hovedinnlegg for tips)
  • En liten klype salt (knivsodd)
  • 10 dråper vaniljeessens eller 1 ts vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte:
Sitron- & Bringebærkake
  1. Forvarm ovnen til 180C.
  2. Smelt smør i mikrobølgeovn.
  3. Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
  4. Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
  5. Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
  6. Ha i resterende tørre ingredienser og bland godt.
  7. Vend inn bringebær og fordel røren i en passe stor form kledd med bakepapir. (se merknader).
  8. Stek på nest nederste rille i 45 minutter - ha gjerne litt aluminiumsfolie over på slutten av steketiden så kaken ikke blir for mørk.
  9. La kaken avkjøle godt i formen og deretter på rist.

Marshmallow fluff
  1. NB: du må ha en god elektrisk håndvisp eller kjøkkenmaskin for å lage denne!
  2. Ha alle ingrediensene i en varmebestandig bolle - massen skal først varmes over vannbad, slik som smeltet sjokolade.
  3. Ha bollen over en kjele med kokende vann. Det er viktig at bollen ikke berører selve vannet.
  4. Rør stadig og bruk gjerne et sukkertermometer for å sjekke temperaturen. Når massen når en temperatur på 70C har du den over i en ny bolle, bruker du kjøkkensmaskin har du det over i bollen som tilhører maskinen og en ballongvisp.
  5. Pisk på høy hastighet i ca 3-5 minutter. Jo lengre den piskes jo stivere blir den - så følg med, og stopp maskinen når du er fornøyd med konsistensen.
  6. Fordel marshmallow fluff over kaken. Marshmallow fluff er perfekt å bruke i kakesprøyte! Du kan også bruke en liten gassbrenner for få "marshmallow over bål" smaken. Nydelig!
  7. Resterende marshmallow fluff oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 184 - Fett: 15,2 - Karbohydrater: 2,5 - Protein: 6,1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/sitron-bringebaerkake-med-marshmallow-fluff/