Lefser! (Tynnlefser – keto, glutenfri)

Lefser! (Tynnlefser - keto, glutenfri)

Lefser! (Tynnlefser - keto, glutenfri)

Lefser! (Tynnlefser - keto, glutenfri)

Lefser! (Tynnlefser - keto, glutenfri)

Lefser! (Tynnlefser - keto, glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Lefser! (Tynnlefser – keto, glutenfri) – lefser, tynnlefser, lems, klenning, kling, bestemors lefser – kjært barn har mange navn, og ikke minst 10000000 variasjoner! Vi har laget en keto versjon av «klassisk» lefse med kanelfyll, og en Nordnorsk variant som i tillegg inneholder revet brunost (vår keto brunost såklart).

Lefser er mye lettere å lage enn mange kanskje tror. Jeg har alltid trodd at lefsebaking var veldig super-komplisert og vanskelig. Jeg husker når jeg jobbet som reparasjonsskomaker så kom det titt og ofte damer innom for å kjøpe «lefse-duk». Altså trodde jeg at lefser krevde helt spesielt utstyr og mye arbeid!

Lefsebaking er tradisjon og kunst, og jeg mistenker at når en først hiver seg rundt for å bake, ja da skal fryseren fylles. Det er nok ikke bare-bare å kjevle ut ørtogførti emner, og jeg har stor beundring for håndverket! – samtidig mistenker jeg at det nettopp er det som gjør at lefse-baking virker vanskelig. Jeg ble smålei etter å bake ut to, og kan forestille meg at det ligger mye svette og tårer bak en hel dag med lefse-making! Det trenger derimot ikke være så komplisert!

Våre lefser er inspirert av vår oppskrift på tortillas, og med deilig smørfyll med smak av kanel. Det finnes like mange oppskrifter på lefser og klining (fyll) der ute som det gjør folk, så her er det bare fantasien som setter grenser! Lefser kan fint fryses og tiner relativt kjapt når du trenger noe å bite i til kaffekosen.

Hva kan jeg bruke istedenfor X?

Dette er nok det spørsmålet vi får aller mest av, og derfor oppfordrer vi alle til å sjekke ut vår bytteguide!

 

Lefser! (Tynnlefser - keto, glutenfri)

Lefser! (Tynnlefser - keto, glutenfri)

Lefser! (Tynnlefser - keto, glutenfri)

Lefser! (Tynnlefser - keto, glutenfri)

 

Lefser! (Tynnlefser - keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Ingredienser:

Kanelfyll
Fremgangsmåte:
  1. Varm vann og fløte til fingervarmt.
  2. Bland sammen egg, fløte og vann.
  3. Mål opp de tørre ingrediensene.
  4. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  5. La deigen hvile i 10 minutter.
  6. Forvarm en steketakke eller en non-stick stekepanne til medium+ varme (vi forvarmet vår takke til 7 og slo den ned til 6). Lefsene skal tørrstekes og du skal dermed ikke bruke fett i stekepanna.
  7. Del deigen i 2 like store deler.
  8. Kjevle hver del mellom to bakepapir - helt ut til kantene på bakearket.
  9. Fjern det øverste bakepapiret og vend lefsa med bakepapiret ned på steketakka/stekepanna. La deigen steke i noen sekunder før du forsiktig forsøker å fjerne bakepapiret ved å forsøke å holde enden av lefsa fast med stekespaden.
  10. Stek ca 1 minutt på hver side og ha lefsene over i et fuktig klede etterhvert som de er ferdige.

Kanelfyll
  1. Pisk sammen Sukkr Melis, kanel og smør til en hvit og luftig krem. Valgfritt: Vend inn revet brunost.
  2. Fordel kremen på lefsene og brett kantene inn mot hverandre så de møtes på midten. Brett igjen,
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 282 - Fett: 27,3 - Karbohydrater: 1,1 - Protein: 2,8

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

 

5 Comments

  1. Linda Eliassen

    Hei.Nydelige lefser. Brukte finesse istedenfor melis. Blir det høyere karbo da?

  2. Spennende! Gleder meg til å prøve. Har dere forsøkt å fryse disse?

    • Hei 🙂 ja de er kjempegode syns jeg 🙂 jeg tror det skal gå, vi har desverre ikke teste det selv. Men om du skulle finne på og gjøre det så sleng inn en tilbakemelding på det 🙂 hadde vært hyggelig 🙂

  3. Pingback: Lavkarbo Tykklefser med smørkrem! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.