Nydelig lavkarbo sitronkake med blåbær – og frisk kremostglasur! Det dufter herlig vanilje og sitron i hele leiligheten. Nesten slik som de fancy’e duftlysene, bare enda bedre! Hvis du skal lage en eneste kake til nå på tampen av sommeren så mååå det bare bli lavkarbo sitronkake med blåbær, jeg lover! Denne oppskriften passer til en 26 cm springform eller en liten langpanne. Vi har pyntet med friske blåbær, revet sitronskall og stemorsblomster som er en spiselig blomst. Sjekk gjerne ut flere av våre lavkarbokaker!
- 250 g mandelmel
- 50 g fettredusert mandelmel (for tekstur - kan byttes ut med kokosmel)
- 150 g kremost naturell
- 150 g smør
- 6 egg
- 125 g Sukrin Gold
- 3 ts bakepulver
- ½ - 1 ts vaniljeessens
- Revet skall fra 1 stk sitron
- 2 ss sitronsaft
- 150 g frosne blåbær
Kremostglasur
- 200 g romtemperert kremost
- 30 g smeltet smør
- 50 - 80 g Sukrinmelis
- 2 ts revet sitronskall
- 1 - 2 ss sitronsaft
- Forvarm ovene til 180°C.
- Smelt smør i mikrobølgeovn eller i en liten kjele.
- Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder eller la stå på kjelen i ca 2 minutter.
- Pisk blandingen sammen med eggene, sitronsaft og sitronskall til du får en glatt røre.
- Ha i resterende ingredienser og bland godt.
- Ha bakepapir i bunnen av kakeformen og smør kantene og bunnen godt med smør.
- Hell røren over i kakeformen og dryss over frosne blåbær - du kan gjerne dytte de litt inn i røra.
- Stek midt i ovnen i 35 - 40 minutter, eller til kakepinnen kommer tørr ut.
- Avkjøl helt før du fjerner kakeformen.
Kremostglasur
- Pisk sammen alle ingrediensene til du får en luftig krem.
- Fordel på den avkjølte kaken.
Pingback: Blåbærsnurrer med Sitronglasur! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand
Pingback: Sitron- & bringebærkake med marshmallow fluff! - Fett & Forstand
Det er blåbærsesong. Kan man bruke friske bær i stedet for frosne, eller blir konsistensen annerledes da?
Hei 🙂 Du kan fint bruke ferske 🙂
Er det mulig å bytte ut sukrin gold med sukrin + eller endrer smaken Seg mye?
Det kan du godt 🙂 bare husk å halvere mengden :)»