REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Hjemmelaget kakestrøssel! (keto, sukkerfri) – Oss bekjent finnes det ingen sukkerfri og keto-vennlige kakestrø, eller kakestrøssel på markedet. Det er litt synd, for det er jo så flott som dekor på diverse kaker og søtbakst! Tar dere utfordringen Tights.no? Uansett, utfordringer er det vi i Fett & Forstand ånder for, så værsågod, en oppskrift på ekte hjemmelaget sukketfritt og lavkarbo kakestrø! Hjemmelaget kakestrøssel (keto style) er forresten kjempegøy å lage, og garantert noe barna vil være med på.
Idèen!
Vi fikk inspirasjon til å forsøke å lage hjemmelaget sukkerfritt kakestrø på Instagram. Utgangspunktet i vår versjon er tatt fra glasuren til kransekakeoppskriften vi lagde i 2020, med tilsatt næringsmiddelaroma/essens fra Panduro, og konditorfarger. Vi forsøkte både fargepulver og flytende næringsmiddelfarger fra Panduro, og i tillegg en versjon med fargepulver fra TRS som vi fant på Alanya Import som er Tromsøs mest populære Internasjonale matbutikk. Fargepulver gav mattere resultat. For å få de mer “levende” forsøkte vi å riste kakestrøssel sammen med litt spiselig glitterpulver, også fra Panduro.
Hvilke produkter brukte vi?
Flytende næringsmiddelfarge i fargen “Julerød” og næringsmiddel aroma “Jordbær” ble brukt i forskjellige konsentrasjoner i den rosa kakestrø-blandingen.
Fargepulver “sort” og aroma “Lakris” i den grå/sorte.
TRS brukte vi i fargene gul, oransje og rød.
Den hvite er kun tilsatt vaniljeessens fra Idun (matbutikk).
De søte glasskrukkene med trelokk kommer fra Søstrene Grene.
Utstyret!
For å lage hjemmelaget sukkerfritt keto kakestrø trenger du egentlig bare noen få ting; en god håndvisp eller kjøkkenmaskin med ballongvist, sprøyteposer (fås kjøpt på panduro, Nille, Clas Ohlson blant annet), bakepapir og en god dæsj kreativitet. Ja, også eggehviter, eddik, Sukkr Melis, Sukkr BakeSukkr, samt farger og smak om du ønsker.
- 50 g Sukkr melis
- 30 g Sukkr Bakesukkr eller monster tagasøtt, Finesse Bakesukker
- 20 g eggehviter
- ¼ ts Hvitvineddik (annen type eddik, eller sitronsaft går også bra)
- Konditorfarge - flytende eller i pulverform (se hovedinnlegg for tips)
- Pisk sammen alle ingrediensene - Bruk gjerne kjøkkenmaskin og la den jobbe noen minutter for å få massen luftig og superhvit!
- Gjør klar flere ark med bakepapir.
- Fordel røren i forskjellige skåler og lek deg med farger og smak!
- Ha røren i sprøyteposer og klipp forsiktig av tuppen.
- Klem ut lange streker og små sirkler.
- La tørke på benken i minimum 12 timer - lengre om du har laget tykke striper og sirkler.
- Løsne fra bakearket og kutt/knus strekene i mindre biter.
- Sørg for at kakestrøsselet er helt tørt før du har de over i lufttett beholder.
- Kakestrø oppbevares i romtemperatur.
Pingback: Krydderkake med hvit sjokoladekrem! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand
Pingback: Saftig Sjokoladekake i langpanne! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand