Sjokolade med jordbærkrem! (keto, sukkerfri)

Sjokolade med jordbærkrem! (keto, sukkerfri) Sjokolade med jordbærkrem! (keto, sukkerfri) Sjokolade med jordbærkrem! (keto, sukkerfri) Sjokolade med jordbærkrem! (keto, sukkerfri)Sjokolade med jordbærkrem! (keto, sukkerfri)

REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Sjokolade med jordbærkrem! (keto, sukkerfri) – Hva skriker vel sommer mer enn jordbær og krem? Hva med jordbær, krem og sjokolade da? Ende bedre!

Idéen!

Husker dere at Freia en gang hadde en nydelig sjokolade som het “Melkedrøm”? Med creamy fyll med smak av jordbær og bringebær? Den ble borte for mange år siden, dessverre. Eller vi kunne ikke spist det uansett nå da, så. Løsningen ble uansett å forsøke å lage en keto-vennlig versjon. Oppskriften er basert på vår oppskrift på Påskeegg fra 2018, men med litt endret mengdeforhold og tilsatt frysetørket jordbær fra Tights.no. Kombinert med en blanding av mørk og lys sjokolade rundt ble dette rett og slett himmelsk! En skikkelig fløtedrøm!

Ingrediensene i sjokolade med jordbærkrem!

I fyllet har vi brukt kakaosmør for å få den herlige smaken av hvit sjokolade, samt for konsistensens skyld. Har du ikke kakaosmør kan du bruke dobbelt så mye hvit sjokolade, og redusere noe på søtningen. Gelatin er tilsatt for å gjøre fyllet seigere, men samtidig fløyelsmykt. Du finner gelatinpulver i de aller fleste dagligvarebutikkene. Mascarpone har omtrent samme konsistens som kremost, men uten syrligheten. Har du ikke mascarpone kan du bytte ut med kremost, men resultatet blir noe “friskere”. Tights har et rikt utvalg frysetørkede bær, så her er det bare å leke seg.

Teknikk!

Temperert sjokolade gir det beste resultatet, og slik kan du oppbevare sjokolade med jordbærkrem i romtemperatur. Les mer om å temperere sjokolade her.

Sjokolade med jordbærkrem!
 
Ingredienser:
 • ½ dl kremfløte
 • 10 g kakaosmør
 • 1 ts gelatinpulver
 • ½ - 1 ss Bakesukkr
 • 25 g mascarpone (kan byttes ut med kremost naturell)
 • ½ ts vaniljepulver eller 3 dråper vaniljeessens
 • 50 g kremost naturell
 • 25 g romtemperert smør
 • 5 g frysetørkede jordbær
 • 150 g monster sukkerfri sjokolade - gjerne blanding av lys og mørk
Fremgangsmåte:
 1. Ha fløte, kakaosmør, gelatinpulver, mascarpone, Bakesukkr og vaniljepulver i en kjele og varm opp til alt er smeltet og godt blandet. Ha i finhakket frysetørket jordbær til slutt.
 2. Sett til side og la avkjøle i romtemperatur i rundt 1 time. Rør innimellom.
 3. Pisk opp blandingen sammen med kremost naturell og smør. Ha over i en sprøytepose og sett til side.
 4. Smelt sjokoladen over vannbad. Hell sjokolade i sjokoladeformer og sørg for at det er sjokolade i hele formen, også i kantene. Legg kjølig. Fordel jordbærkrem i sjokoladeformen og sett i fryseren i 10 minutter. Hell over resten av sjokoladen og sett kjølig.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 426 - Fett: 38,2 - Karbohydrater: 6,2 - Protein: 5,3

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.