REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Rocky Road! (Keto, Sukkerfri) – Ingen jul uten! Eller altså, jeg innrømmer at jeg aldri har smakt Rocky Road før, men jeg angrer! Herlighet så utrolig godt! Dette blir definitivt ikke siste gang vi lager det!
Ingrediensene
Vi har brukt hjemmelaget sukkerfri marshmallows (vi lagde en halv oppskrift med jordbær og konditorfarge og en halv med vanilje) og fløtekarameller. Ristede macadamianøtter og frysetørket bringebær og bjørnebær. Du kan selvsagt eksperimentere med ingrediensene, og bytte ut eller legge til. Hva enn din gane begjærer! Som jeg har forstått er den desidert viktigste komponenten marshmallows! Hvis du ikke orker å lage selv finner du sukkerfri marshmallows på tights.no! Du finner et hav av utvalg sukkerfri sjokolade på tights.no – noe for enhver smak. Vi valgte en blanding av melkesjokolade og mørk sjokolade.
Oppbevaring av Rocky Road
Keto-vennlig rocky road bør oppbevares kjølig på grunn av den høye andelen fett og dermed lavt smeltepunkt. Du kan gjerne fryse de også om du ønsker, men det er mulig marshmallowsene blir litt soggy ved tining.
Karboinnhold i frysetørkede bær
Det er viktig å merke seg at karbohydratinnholdet i frysetørkede bær ikke er noe å bry seg om. De er ikke tilsatt sukker, men vil naturligvis få en høyere andel karbohydrater per 100 gram når alt av væske fjernes. 10 gram frysetørkede bær tilsvarer ca 100 gram ferske.
- 300 g sukkerfri sjokolade - vi brukte 150 g Monster sukkerfri melkesjokolade og 150 g Monster sukkerfri mørk sjokolade
- 4 ss Monster Fibersirup
- 150 g meierismør
- 125 g macadamia-nøtter eller peanøtter
- 60 g hjemmelaget sukkerfri marshmallows eller sukkerfri marshmallows fra tights.no
- 10 g frysetørket bringebær eller jordbær
- 10 g frysetørket bjørnebær
- 50 g hjemmelaget sukkerfri fløtekarameller (kan sløyfes - bruk da eventuelt mer av de andre ingrediensene)
- Finn frem alle komponentene og klipp opp marshmallows og del opp fløtekarameller.
- Vi anbefaler å riste macadamianøttene i ovnen på 180 grader i 5 minutter. Hvis nøttene er veldig store bør de deles i to. Husk at de må være helt avkjølt før de tilsettes i sjokolademassen.
- Smelt smør og fibersirup i en kjele.
- Trekk kjelen av platen og ha i grovhakket sjokolade.
- Rør til all sjokoladen har smeltet. La avkjøle i romtemperatur i ca 30 minutter for å unngå at massen er så varm at den smelter karamellene og marshmallows.
- Rør alle ingrediensene inn i sjokoladen og ha over i en passelig form kledd med bakepapir.
- La avkjøle i minst 5 timer, men helst over natta.
- Oppbevares kjølig.
Pingback: Rocky Road med hvit sjokolade! (keto) - Fett & Forstand