I Can’t Believe It’s Not Oatmeal!
Denne grøten smaker overraskende likt havregrøt. Den tar litt tid å lage, men det er absolutt verd det om du er glad i grøt.
- 150 g hampfrø
- 1 god ss smør
- 2 dl fløte
- 3 dl vann
- ¼ ts xanthangum (kan sløyfes)
- en klype salt.
- Smelt smør i en panne.
- Ha i hampfrøene og bres mens du rører til frøene får en nøttebrun farge. Dette tar ca 5 minutter.
- Ha i resterende ingredienser og la det koke opp.
- Slå ned temperaturen og la blandingen småputre i 1 - 1,5 time, til du får en tykk konsistens. Her kan du ha i xanthangum om du ønsker en enda tykkere grøt. Rør innimellom sånn at grøten ikke fester seg i bunnen.
- Serveres med din favorittopping!
Pingback: Hampfrøgrøt! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand
Pingback: Delicious hemp bread - Even Lund
Hei, eg berre lurte. Ser på hempfrøa eg bruker at det er 15 g karbo per 100 g. Blir det litt mykje karbo per 100 gram for å ver lavkarbo? 🙂 Mvh Astrid
Det går sikkert fint 🙂 Frø og nøtter er ofte feilmerket, så her ville jeg brukt matvaretabellen.no som den sikre kilde 🙂
Hei,
Under merknad står de t»Xanthan gum fås kjøpt på helsekost eller enda bedre; iHerb.» – men det står ingenting om at det skal brukes i oppskriften. Skal den brukes? 🙂
Hei 🙂 har endret på det. takk for tips.
Hvor er det mulig å kjøpe hempfrø? Jeg har kun sett hemp pulver/mel
på Normal har de hempfrø 🙂 Vi bruker å bestille fra iHerb.
Hei. her er det kommentert hvor du får tak i Xanthan gum men det står ikke noe om at det skal brukes i oppskriften eller forklaringen? evt hvor mye skal brukes og hvordan gjør jeg det? bare strør litt over mens det koker?