Fett & Forstands Hampfrøgrøt
 
 
Serveringer: 2
Ingredienser
  • 150 g hampfrø
  • 1 god ss smør
  • 2 dl fløte
  • 3 dl vann
  • ¼ ts xanthangum (kan sløyfes)
  • en klype salt.
Fremgangsmåte
  1. Smelt smør i en panne.
  2. Ha i hampfrøene og bres mens du rører til frøene får en nøttebrun farge. Dette tar ca 5 minutter.
  3. Ha i resterende ingredienser og la det koke opp.
  4. Slå ned temperaturen og la blandingen småputre i 1 - 1,5 time, til du får en tykk konsistens. Her kan du ha i xanthangum om du ønsker en enda tykkere grøt. Rør innimellom sånn at grøten ikke fester seg i bunnen.
  5. Serveres med din favorittopping!
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/fett-forstands-hampfrogrot/