REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Sjokoladepudding! (keto, sukkerfri) – Fløyelsmyk, dekadent, fullfett, sukkerfri keto sjokoladepudding, helt uten dårlig samvittighet.
Idéen!
Sist måned lagde vi oppskrift på hjemmelaget keto-vennlig vaniljesaus, og da kjente vi at vi absolutt bare måtte lage sjokoladepudding. Vi valgte å forsøke å bruke en tom 7,5 dl kremfløte-kartong som form, men du kan bruke hva du vil. Ha de rett i serveringsskålene, silikonform ++.
Bytting av ingredienser, og variasjoner av keto sjokoladepudding
Du kan bytte til en annen type søtning i sjokoladepudding om du ønsker, bare husk at Sukkr BakeSukkr er dobbelt så søtt som vanlig sukker og endel keto søtninger på markedet. I selve oppskriften har vi skrevet 5-6 plater gelating. 5 plater gir en noe mer fløyelsmyk konsistens, litt som sjokolademousse, mens 6 plater gir noe fastere konsistens. For en mørkere og mer dekadent sjokoladepudding anbefaler vi å tilsette en spiseskje kakaopulver slik beskrevet i oppskriften, men det kan sløyfes. For mokka-variant kan du tilsette 2 ts kaffepulver.
- 4,5 dl kremfløte
- 1,5 dl vann
- 50 g Bakesukkr
- 2 eggeplommer
- 5-6 plater gelatin
- 170 g Monster Lavkarbo Belgisk Mørk Sjokolade
- 1 ss kakaopulver (kan sløyfes)
- Legg gelatinplatene i kaldt vann.
- Finhakk sjokoladen.
- Ha kremfløte, vann, søtning og eggeplommer i en kjele og varm opp til kokepunktet. Rør hele tiden.
- Trekk kjelen av platen og rør inn sjokolade og kakaopulver.
- Klem vannet ut av gelatinplatene og ha de i kjelen. Rør til all gelatin er oppløst.
- Hell over i en passelig stor form (se tips i hovedinnlegg) og sett kjølig i minst 5 timer, men helst over natten.
- For å løsne sjokoladepuddingen fra formen, hold formen under varmt vann.
Er det en mulighet å bruke mer bakekakao og steviosa eller lignende som erstatning for Monster?
Det tror jeg skal gå fint 🙂 Her må man bare prøve seg frem 🙂 Tror jeg ville kokt det opp med fløte, egg og søtning 🙂