REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Hvit Sjokolademousse med Sjokolade-krønsj! (Keto, glutenfri) – Syndig god hvit sjokolademousse med knasende sjokolade-krønsj, helt uten synd! Denne desserten er relativt enkel å lage og smaker himmelsk, spesielt om du er glad i sjokolade. Da er denne desserten midt i blinken for deg!
Ingrediensene i Hvit sjokolademousse med Sjokolade-krønsj!
I denne oppskriften på keto-vennlig og glutenfri hvit sjokolademousse med sjokolade-krønsj bør man i utgangspunktet følge oppskriften slik den er. BakeSukkr bidrar til karamellisering og dermed at sjokolade-krønsjen blir sprø. Denne kan dermed kun byttes ut med tilsvarende produkter, sjekk gjerne ut bytteguiden vår. Pofiber bør ikke byttes ut fordi den er en essensiell ingrediens i sjokolade-krønsj.
Keto Hvit sjokolademousse er laget uten søtning da vi syns at hvit sjokolade i seg selv bidrar til nok søthet. Liker du det søtere kan du gjerne ha i litt ekstra valgfri søtning. Fordi dette er en smakssak har vi valgt å skippe søtning så kan en heller justere dette selv.
Smakskontraster!
Hvit sjokolademousse med sjokolade-krønsj er søt, og kremosten sørger for litt friskhet. Dermed kan du gjerne server den med friske bær for ekstra friskhet! For deg som er ultrasuperkjempeglad i sjokolade anbefaler vi et et lag med deilig sjokoladeganache på toppen. Eller selve prikken over i’en, om du vil.
- 100 g smør
- 30 g pofiber
- 20 g BakeSukkr
- 50 g Monster Lavkarbo Belgisk Mørk Sjokolade
Hvit Sjokolademousse
- 150 g kremost naturell
- 4 dl kremfløte
- 150 g Monster Lavkarbo Belgisk Hvit Sjokolade
- Smelt smør i en stekepanne. Tilsett pofiber og Bakesukkr.
- Stek på middels høy varme til blandingen blir gylden og klumper seg lett. Dette tar ca 5 - 7 minutter. Rør hele tiden og pass på så det ikke svir seg.
- Ha over i en bakebolle og rør inn finhakket mørk sjokolade.
- Fordel sjokolade-krønsj i 6 porsjonsskåler og la avkjøl i romtemperatur.
Hvit Sjokolademousse
- Ha 2 dl fløte og kremost i en kjele og varm opp på middels høy varme til kokepunktet.
- Rør inn finhakket hvit sjokolade og la avkjøle til romtemperatur.
- Pisk 2 dl fløte til krem og vend forsiktig inn den avkjølte hvite sjokoladekremen.
- Ha moussen over sjokolade-krønsjen.
- Sett desserten kjølig i minst 3 timer før servering, og server gjerne med friske bær.