Lavkarbo Vafler

Lavkarbo vafler
Lavkarbo vaflerLavkarbo vafler har lenge vært på listen vår over oppskrifter vi ønsket å lage en egen på. Det finnes jo haugevis av oppskrifter på lavkarbo vafler på verdensveven, men dette er altså den første fra oss i Fett & Forstand! Kjempegøy når man får ting til altså. Denne oppskriften er basert på vår oppskrift på lavkarbo sveler – med små justeringer ble det altså helt nydelige lavkarbo vafler, de beste vi har smakt! Vaflene på bildene er toppet med creme fraiche og jordbærpurè (finknust lavkarbo jordbærsyltetøy) men de smaker også veldig godt med for eksempel ost og skinke. Fettredusert sesammel kan byttes ut med fettredusert mandelmel. Grunnen til at vi bruker fettredusert mel i kombinasjon med vanlig mandelmel er på grunn av teksturen. Vi får ofte spørsmål om hvorfor vi ofte bruker fettreduserte meltyper i oppskriftene våre. Vår erfaring er at disse meltypene i kombinasjon med vanlig mandelmel oppfyller hverandre når det kommer til lavkarbobakst. Det gjør at for ekspempel lavkarbo vafler blir mer lik “vanlige” vafler i både konsistens og smak, noe som er viktig for mange som spiser lavkarbo/ketogent (oss inkludert). Vi syns ikke bakst smaker særlig godt når smaken av egg eller mandelmel blir for fremtredende.

Lavkarbo Vafler
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 vafler
Ingredienser
  • 350 g rømme og/eller creme fraiche
  • 3 egg
  • 30 g smelta smør
  • 2 ts Fiberhusk
  • 40 g Sukrin gold
  • 80 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 50 g fettredusert sesammel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)
  • ½ ts salt
Fremgangsmåte
  1. Bland sammen de våte ingrediensene.
  2. Pisk så inn de tørre.
  3. La røren svelle i 10 minutter.
  4. Stek og la avkjøle på rist (de blir sprøere når de får avkjøle litt)

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.