Jeg får tidvis 1000 ideer ramlende i hodet på en gang. Utålmodig som jeg alltid har vært, og fremdeles er, så er det jo om å gjøre å sette ideene til livs så fort som overhode mulig.
Kjekt er det, samtidig som jeg blir sliten av meg selv til tider.
Men skapergleden overvinner det meste, og den følelsen man får etter man har laget noe man har hatt en ide om og et bilde av i hodet, og det blir vellykket, den slår alt!
I går drømte jeg om havrekjeks. Havrekjeks med rosiner og kanel.
Og hva skjedde så? Joda, da ble det “havrekjeks” med “rosiner” og kanel.
And Then Some. Basisen er inspirert av basisoppskriften på Cookies.
- 100 g mandelmel (jeg bruker selvmalt m/skall)
- 4 ss fettredusert mandelmel
- 50 g Sukrinmelis
- 50 g Sukrin Gold
- 100 g smeltet smør
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 2-3 dråper vaniljeekstrakt/essens
- 1 egg
- 1 dl tørkede blåbær
- 100 g hasselnøttmel (se merknad)
- 4 ss fettredusert mandelmel
- 50 g Sukrinmelis
- 50 g Sukrin Gold
- 100 g smeltet smør
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 0,5 - 1 ss kakaopulver
- 2 - 3 dråper vaniljeekstrakt/essens
- 1 egg
- Forvarm ovnen til 170°C varmluft.
- Pisk sammen egg og smør.
- Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
- Vend inn tørkede blåbærene til slutt.
- Form kjeks i ønsket antall og størrelse.
- Stekes midt på bakepapirkledd bakebrett i ovnen i 15 minutter.
- Forvarm ovnen til 170°C varmluft.
- Pisk sammen egg og smør.
- Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
- Form kjeks i ønsket antall og størrelse.
- Stekes midt på bakepapirkledd bakebrett i ovnen i 15 minutter.
Variasjon Havrekjeks: Dypp undersiden av kjeksen i smeltet sjokolade så får du "Bixit".
Ha i sjokoladebiter så får du "Safari".
Variasjoner Hasselnøtt- og sjokoladekjeks:
Ha i biter av sukkerfri melkesjokolade eller 85%+ mørk sjokolade.
Ha på et tykt lag hvit sjokoladekrem "Ebony & Ivory" mellom 2 kjeks for "Oreo".
Pingback: "Strawberry Seduction" bites (Jordbær med sjokoladetrekk & ostekremfyll) - Fett & Forstand