Kjeks - Søte , Søte Kjeks
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 24 kjeks pr oppskrift
Ingredienser
Havrekjeks
  • 100 g mandelmel (jeg bruker selvmalt m/skall)
  • 4 ss fettredusert mandelmel
  • 50 g Sukrinmelis
  • 50 g Sukrin Gold
  • 100 g smeltet smør
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 2-3 dråper vaniljeekstrakt/essens
  • 1 egg
  • 1 dl tørkede blåbær

Hasselnøtt- og sjokoladekjeks
  • 100 g hasselnøttmel (se merknad)
  • 4 ss fettredusert mandelmel
  • 50 g Sukrinmelis
  • 50 g Sukrin Gold
  • 100 g smeltet smør
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 0,5 - 1 ss kakaopulver
  • 2 - 3 dråper vaniljeekstrakt/essens
  • 1 egg
Fremgangsmåte
Havrekjeks
  1. Forvarm ovnen til 170°C varmluft.
  2. Pisk sammen egg og smør.
  3. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  4. Vend inn tørkede blåbærene til slutt.
  5. Form kjeks i ønsket antall og størrelse.
  6. Stekes midt på bakepapirkledd bakebrett i ovnen i 15 minutter.

Hasselnøtt- og sjokoladekjeks
  1. Forvarm ovnen til 170°C varmluft.
  2. Pisk sammen egg og smør.
  3. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  4. Form kjeks i ønsket antall og størrelse.
  5. Stekes midt på bakepapirkledd bakebrett i ovnen i 15 minutter.
Merknad
Hasselnøttmel kan du lage selv ved å riste hasselnøtter i ovnen og fjerne skallet ved å gli de med et rent kjøkkenhåndkle. La de avkjøle helt før de håndmales eller pulses forsiktig i blender. Hvis du bruker blender må du være forsiktig så det ikke begynner å slippe fett og klumpe seg.

Variasjon Havrekjeks: Dypp undersiden av kjeksen i smeltet sjokolade så får du "Bixit".
Ha i sjokoladebiter så får du "Safari".

Variasjoner Hasselnøtt- og sjokoladekjeks:
Ha i biter av sukkerfri melkesjokolade eller 85%+ mørk sjokolade.
Ha på et tykt lag hvit sjokoladekrem "Ebony & Ivory" mellom 2 kjeks for "Oreo".
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kjeks-sote-sote-kjeks/