Stekes midt på bakepapirkledd bakebrett i ovnen i 15 minutter.
Hasselnøtt- og sjokoladekjeks
Forvarm ovnen til 170°C varmluft.
Pisk sammen egg og smør.
Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
Form kjeks i ønsket antall og størrelse.
Stekes midt på bakepapirkledd bakebrett i ovnen i 15 minutter.
Merknad
Hasselnøttmel kan du lage selv ved å riste hasselnøtter i ovnen og fjerne skallet ved å gli de med et rent kjøkkenhåndkle. La de avkjøle helt før de håndmales eller pulses forsiktig i blender. Hvis du bruker blender må du være forsiktig så det ikke begynner å slippe fett og klumpe seg.
Variasjon Havrekjeks: Dypp undersiden av kjeksen i smeltet sjokolade så får du "Bixit". Ha i sjokoladebiter så får du "Safari".
Variasjoner Hasselnøtt- og sjokoladekjeks: Ha i biter av sukkerfri melkesjokolade eller 85%+ mørk sjokolade. Ha på et tykt lag hvit sjokoladekrem "Ebony & Ivory" mellom 2 kjeks for "Oreo".
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kjeks-sote-sote-kjeks/