Lavkarbo Bounty finnes det jo mang en oppskrifter på, og alle er de gode! Vi er opptatt av at våre lavkarbo copy cat oppskrifter skal smake mest mulig autentisk, så vi ville forsøke å lage vår egen. Nå har vi jo ikke smakt Bounty siden vi la om kostholdet, men vi vil tørre påstå at denne smaker veldig likt originalen. Vi er uansett veldig fornøyd med resultatet, og håper vår versjon lavkarbo Bounty faller i smak hos deg også. Har du forresten smakt vår lavkarbo Snickers? Pssst; Formene brukt i denne oppskriften er kjøpt på Søstrene Grene (Innlegget er IKKE sponset).
- 200 g kokosmasse (+ litt til eventuell pynt)
- 40 g (ca 4 ss) Tagatesse
- 1 ss Fibersirup Clear
- 5 ss vann
- ½ dl fløte
- 50 g Extra virgin/virgin kokosolje
- ca 200 g sukkerfri sjokolade
- Ha vann, Tagatesse og Fibersirup Clear i en liten kjele.
- Varm opp på middels+ varme til vannet fordamper og massen når en temperatur på 115°C.
- Ha i kokosolje og fløte og gi et oppkok. Rør til massen er glatt og jevn.
- Ha blandingen i kokosmassen og bland godt.
- Fordel i silikonformer eller trykk ut på en bakepapirkledd form.
- Avkjøl i kjøleskap i minst 2 timer.
- Varm sjokolade i vannbad og dypp bitene i sjokoladen.
- Avkjøl i kjøleskap.
Kan jeg spørre hva forskjell på fibersirup clear og fibersirup gold er? Går det eventuelt ann å bruke gold i stedet for clear?:)
Fibersirup gold er tilsatt en liten mengde maltekstrakt for å etterligne sirup og i tillegg stevia 🙂 ellers er de lik. Du kan godt bruke gold men den er noe søtere enn clear 🙂
Pingback: Lavkarbo Bountykake! - Sjokoladekake med kokosfyll - Fett & Forstand
Hei! Hva heter formene fra Søstrene Grene (og hvordan ser de ut)? Jeg kan ikke finne dem på nettet. De må kanskje kjøpes i butikk?
Jeg tror de bare finnes i butikk, tror ikke Søstrene Grene har nettbutikk?
Ser gode ut! 😋 Kan de fryses?
Tusen takk 🙂 Ja de kan fint fryses 🙂
Tusen takk! 😊
Bare hyggelig 🙂
Hei 😊 Vil gjerne prøve dette! Kan man bruke annen søtning enn tagatesse, og hvilken sukkerfri melkesjokolade anbefales?
Vi bruker en blanding av Cloetta sukkerfri melkesjokolade og 90% mørk sjokalade fra Lindt 🙂 du kan prøve å koke inn massen ved å ha 1/2 dl mer fløte i og koke massen til den reduseres til halvparten 🙂