Lavkarbo Snickers – (autentisk smak)

lavkarbo snickersLavkarbo snickersLavkarbo snickersLavkarbo snickersLavkarbo snickersLavkarbo snickersLavkarbo snickersLavkarbo snickersEn lavkarbo Snickers som smaker akkurat som Snickers!
Det finnes mang en versjoner av lavkarbo Snickers der ute, og de alle ser veldig gode ut! Vi hadde derimot lyst å prøve å lage en egen versjon, så autentisk som overhode mulig, ved å lage peanøtt-nougat som i ekte Snickers. Nougat lages vanligvis av en blanding av maissirup eller glukosesirup, sukker, eggehvite og nøtter. Vi byttet sukker med Tagatesse, og sirup med Fibersirup Clear. Vi måtte selvsagt justere og finjustere mengden av hver komponent for å få det akkurat riktig, men jaggu greide vi ikke å gjenskape ekte nougat lavkarbovennlig tilslutt! Disse lavkarbo Snickers-barene MÅ du bare prøve. Selv om det nærmer seg 2 år siden vi har hatt en Snickers i munnen, så vil vi tørre påstå at dette er så likt orginalen du kommer! Pssst: lyst å prøve våre andre søtsaker?

All kommersiell bruk av oppskrifter, inkludert denne, skal avtales med eieren av bloggen Fett & Forstand. 

Lavkarbo Snickers (nougat, peanøtter, karamell og sjokolade)
 
VIKTIG: I denne oppskriften bør (les: MÅ) du bruke sukkertermometer!
Skrevet av:
Serveringer: ca 10 passe store sjokoladebarer.
Ingredienser
Karamell
  • 50 g Tagatesse
  • 2 ss vann
  • 30 g smør
  • 1 dl fløte
  • 100 g peanøtter

Nougat
  • 60 g Fibersirup Clear
  • 60 g Tagatesse
  • 0,5 dl vann
  • 20 g eggehvite (fra egg, ikke fra flaske)
  • 70 g peanøttsmør

100-150 g valgfri sjokolade - vi brukte en blanding av sukkerfri melkesjokolade og 90% mørk sjokolade.
Fremgangsmåte
Karamell
  1. Ha vann og Tagatesse i en kjele og varm opp på medium + varme.
  2. Varm massen til du når en temperatur på 155 - 165 °C (jo mørkere farge jo dypere karamellsmak)
  3. Rør inn smør, deretter fløte.
  4. Kok massen på medium - varme til du når en temperatur på 115°C.
  5. NBNBN: Hvis massen skiller seg (kan skje dersom du varmer opp for mye eller for koker opp massen for hurtig), kan du røre inn en skvett fløte til massen samler seg igjen, sette tilbake på plata og varme forsiktig opp til overnevnt temperatur.
  6. Ha massen over i en annen bolle som tåler høy varme og vend inn peanøttene (dette for å unngå at karamellen skiller seg).
  7. Fordel massen i en passelig stor ildfast form kledd med bakepapir, eller i silikonformen slik som på bilde.
  8. Sett kjølig.

Nougat
  1. Avhengig av hvilket peanøttsmør du bruker, bør du finknuse det i miniblender eller stavmikser. Hvis peanøttsmøret er "tørt" kan du knuse det sammen med litt peanøttolje. Det er best når det er kremete og ikke kornete. Sett til side.
  2. Ha Tagatesse, Fibersirup Clear og vann i en kjele.
  3. Varm opp på medium + varme til vannet fordamper. Rør stadig.
  4. Stivpisk eggehviten til samme konsistens som når du lager marengs. Ikke overpisk så eggehviten blir kornete. Følg hele tiden med temperaturen på "sukkermassen" (se punkt nedenfor). Sett den stivpiskede eggehviten til side.
  5. Fortsett å koke massen til du når en temperatur på ca 118°C. Rør stadig.
  6. Når massen har en temperatur på ca 118°C heller du den i eggehviten i en tynn stråle mens du stadig pisker. En håndvisp eller stavmikser med pisk gjør susen her. Massen skal piskes i ca 2 minutter, eller til det er godt blandet og du har en jevn, blank og glatt masse (se bilde i hovedinnlegg)
  7. Pisk inn peanøttsmøret tilslutt. Pisk kun til det er godt blandet men ikke særlig mye lengre.
  8. Forden massen på karamellen og sett kjølig i minimum 4 timer, men helst over natten.
  9. Bruk en skarp kniv og kutt i passe biter.
  10. Smelt sjokolade over vannbad og dyp hver bit i den smelta sjokoladen.
  11. Legg hver bit på en bakepapirkledd fjøl eller lignende. Sett kjølig.

 

 

7 Comments

  1. Pingback: Lavkarbo Bounty (à la Fett & Forstand) - Fett & Forstand

  2. Hva kan erstatte Tagatesse?

     
    • Denne oppskriften er basert på Tagatesse’s karamelliserende egenskaper, jeg vet desverre ikke om noen søtning pr dags dato som har de samme egenskapene :/

       
  3. Hei! Digger bloggen din. Tenker å lage disse på lørdag, men lurer på hvor jeg kan få tak i peanøttolje? I såfall, er det mulig å lage det selv?

     
    • Hei 🙂 du trenger ikke peanøttolje 🙂 jeg anbefaler å bruke hjemmelaget peanøttsmør, det lager du enkelt selv av å blende peanøtter så lenge at det blir til smør ♡

       
  4. Anette Skinnes

    Hvor har du kjøpt formene som du lager Snickersene i?

     

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.