Lavkarbo Pizza Grandiosa

Lavkarbo Pizza Grandiosa

Lavkarbo Pizza GrandiosaLavkarbo Pizza GrandiosaLavkarbo Pizza GrandiosaLavkarbo pizza Grandiosa faktisk! Vårt nyeste tilskudd i kategorien superhurtigmat. Denne er faktisk nesten enda raskere å lage enn å tilberede en pinnfrossen «Grændis»! Og enda bedre! Nå skal det sies at jeg personlig aldri har vært Grandiosa’s største fan, men før kostholdsomleggingen hendte det absolutt at vi lagde det en sjelden gang i Mai – for enkelhetsskyld (selvsagt «opp-pimpet» med ekstra ost og kanskje til og med ekstra skinke om vi følte oss ekstra frekke). Man kan jo si hva man vil men det er jo på en måte en slags bisarr nostalgi over denne papp-pizzaen. Denne «Grændisen» kan du nyte med gooood samvittighet!

Lavkarbo Pizza Grandiosa
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 - 2 porsjoner
Ingredienser/Ingredients
Bunn
  • 50 g revet ost
  • 20 g sesammel (fettredusert)
  • 30 g mandelmel (vanlig)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 egg
  • 1 ts eplecidereddik (eller annen type eddik/syre)
  • 1 ts Sukrin Gold (kan sløyfes)
  • litt salt

Fyll
  • 20 g sukkerfri ketchup
  • 10 g tomatpure
  • salt, pepper og litt løkpulver - etter smak
  • 50 g strimlet skinke
  • 15 g finkuttet paprika
  • Tine revet ost til topping (eller blanding av Jarlsberg og Norvegia - for den autentiske Grandiosa smaken)
Fremgangsmåte/Directions
  1. Forvarm ovnen til 210°C.
  2. Knus sammen egg, eplecidereddik og ost i en foodprosessor eller lignende.
  3. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  4. Klipp til et bakepapir så det passer på glassfatet i mikrobølgeovnen.
  5. Ha litt olje på hendene og klem/form deigen på bakepapiret. ca 20 cm i diameter.
  6. Stek på full effekt i mikroen i 2 - 2,5 minutter. Har du ikke mikrobølgeovn kan du forsteke bunnen i ovnen 210°C i ca 10 minutter.
  7. Bland sammen ketchup, tomatpurre og krydder og smør på den forstekte bunnen.
  8. Strø på ønsket mengde revet ost (masse!).
  9. Ha på skinke og paprikabiter og stek på midterste rille i 10-12 minutter.

 

 

 

2 Comments

  1. Marianne Hinna Fjogstad

    Ser godt ut! Skal testes 🙂

     

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.