Lavkarbo Grandiosa – kjøttdeig & løk!

Lavkarbo Grandiosa - kjøttdeig & løk!Lavkarbo Grandiosa - kjøttdeig & løk!Lavkarbo Grandiosa - kjøttdeig & løk!Lavkarbo Grandiosa - kjøttdeig & løk!Lavkarbo Grandiosa - kjøttdeig & løk!Lavkarbo Grandiosa - kjøttdeig & løk!Lavkarbo Grandiosa – kjøttdeig & løk, vår personlige favoritt “grandis” måtte jo selvsagt testes etter suksessen med vår oppskrift på Lavkarbo Grandiosa! Grunnoppskriften er den samme, men vi har bytta ut skinke og paprika med nemlig; kjøttdeig og løk. Vi har i tillegg krydret kjøttdeigen med ekstra løkpulver, i tillegg til salt og pepper. Vi tør påstå at det smaker veldig likt originalen, selv om det begynner å bli leeeenge siden vi smakte den. PS: For full størrelse Grandiosa kan du doble oppskriften! Bunnen bør da forstekes i stekovn pga størrelsen. Steketiden er den samme.

Lavkarbo Grandiosa kjøttdeig & løk!
 
Skrevet av:
Ingredienser
Bunn
  • 50 g revet ost
  • 20 g sesammel (fettredusert)
  • 30 g mandelmel (vanlig)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 egg
  • 1 ts eplecidereddik (eller annen type eddik/syre)
  • 1 ts Sukrin Gold (kan sløyfes)
  • litt salt

Fyll
  • 20 g sukkerfri ketchup
  • 10 g tomatpure
  • salt, pepper og løkpulver - etter smak
  • 100 g kjøttdeig
  • 30 g løk
  • Tine revet ost til topping (eller blanding av Jarlsberg og Norvegia - for den autentiske Grandiosa smaken)
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 210°C.
  2. Knus sammen egg, eplecidereddik og ost i en foodprosessor eller lignende.
  3. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  4. Klipp til et bakepapir så det passer på glassfatet i mikrobølgeovnen.
  5. Ha litt olje på hendene og klem/form deigen på bakepapiret. ca 20 cm i diameter.
  6. Stek på full effekt i mikroen i 2 - 2,5 minutter. Har du ikke mikrobølgeovn kan du forsteke bunnen i ovnen 200°C i ca 10 minutter.
  7. Stek kjøttdeig og ha kuttet løk i på slutten. Stek til løken blir blank.
  8. Bland sammen ketchup, tomatpurre og krydder og smør på den forstekte bunnen.
  9. Strø på ønsket mengde revet ost (masse!).
  10. Ha på kjøttdeig og løk og stek på midterste rille i 10-12 minutter.

 

 

2 Comments

  1. May Helen

    Både denne ”grandisen” med skinke og paprika og kjøttdeig og løk var utrolig god! Beste lavkarbopizzaen jeg har smakt 😀 Tusen takk!

     

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.