Lavkarbo Grandiosa kjøttdeig & løk!
Skrevet av: Fett & Forstand
- 50 g revet ost
- 20 g sesammel (fettredusert)
- 30 g mandelmel (vanlig)
- 1 ts bakepulver
- 1 egg
- 1 ts eplecidereddik (eller annen type eddik/syre)
- 1 ts Sukrin Gold (kan sløyfes)
- litt salt
- 20 g sukkerfri ketchup
- 10 g tomatpure
- salt, pepper og løkpulver - etter smak
- 100 g kjøttdeig
- 30 g løk
- Tine revet ost til topping (eller blanding av Jarlsberg og Norvegia - for den autentiske Grandiosa smaken)
- Forvarm ovnen til 210°C.
- Knus sammen egg, eplecidereddik og ost i en foodprosessor eller lignende.
- Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
- Klipp til et bakepapir så det passer på glassfatet i mikrobølgeovnen.
- Ha litt olje på hendene og klem/form deigen på bakepapiret. ca 20 cm i diameter.
- Stek på full effekt i mikroen i 2 - 2,5 minutter. Har du ikke mikrobølgeovn kan du forsteke bunnen i ovnen 200°C i ca 10 minutter.
- Stek kjøttdeig og ha kuttet løk i på slutten. Stek til løken blir blank.
- Bland sammen ketchup, tomatpurre og krydder og smør på den forstekte bunnen.
- Strø på ønsket mengde revet ost (masse!).
- Ha på kjøttdeig og løk og stek på midterste rille i 10-12 minutter.
Kcal: 279 - Fett: 20,4 - Karbohydrater: 1,8 - Protein: 21,3
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/kosemat/lavkarbo-grandiosa-kjottdeig-lok/
3.5.3251