Lavkarbo Grandiosa kjøttdeig & løk!
 
 
Skrevet av:
Ingredienser
Bunn
  • 50 g revet ost
  • 20 g sesammel (fettredusert)
  • 30 g mandelmel (vanlig)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 egg
  • 1 ts eplecidereddik (eller annen type eddik/syre)
  • 1 ts Sukrin Gold (kan sløyfes)
  • litt salt

Fyll
  • 20 g sukkerfri ketchup
  • 10 g tomatpure
  • salt, pepper og løkpulver - etter smak
  • 100 g kjøttdeig
  • 30 g løk
  • Tine revet ost til topping (eller blanding av Jarlsberg og Norvegia - for den autentiske Grandiosa smaken)
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 210°C.
  2. Knus sammen egg, eplecidereddik og ost i en foodprosessor eller lignende.
  3. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  4. Klipp til et bakepapir så det passer på glassfatet i mikrobølgeovnen.
  5. Ha litt olje på hendene og klem/form deigen på bakepapiret. ca 20 cm i diameter.
  6. Stek på full effekt i mikroen i 2 - 2,5 minutter. Har du ikke mikrobølgeovn kan du forsteke bunnen i ovnen 200°C i ca 10 minutter.
  7. Stek kjøttdeig og ha kuttet løk i på slutten. Stek til løken blir blank.
  8. Bland sammen ketchup, tomatpurre og krydder og smør på den forstekte bunnen.
  9. Strø på ønsket mengde revet ost (masse!).
  10. Ha på kjøttdeig og løk og stek på midterste rille i 10-12 minutter.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/kosemat/lavkarbo-grandiosa-kjottdeig-lok/