Peanøttdip!

Peanøttdip!
Peanøttdip!Peanøttdip som garantert blir å vekke smaksløkene dine til live! Den er relativt lett å lage og smaker like god kald som varm. Imponer grill-gjestene dine i sommer med kremete og smakfulle peanøttdip, som passer perfekt til blant annet grillspyd og sprøstekte kyllingvinger. Peanøttene jeg brukte i denne oppskriften finner du på Europris. Er du forresten glad i Asiatisk mat? Sjekk gjerne ut våre Asiatisk-inspirerte retter her.

Peanøtt dip!
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 100 g peanøtter
  • 1 ts tamari eller soyasaus
  • 3 ts Sukrin Gold
  • 1 ts limesaft eller riseddik
  • ½ - 1 lite fedd hvitløk
  • 1-2 ts chiliflak (kan sløyfes)
  • 4 ss fløte*
  • 2 ss vann*
Fremgangsmåte:
  1. Knus peanøtter til peanøttsmør i en miniblender eller lignende - har du ikke miniblender kan du selvsagt bruke vanlig blender med da bør du lage mer peanøttsmør i samme sleng da det kan være vanskelig å få til en så liten mengde i en stor blender.
  2. Ha i resterende ingredienser og kjør i blender til det blir kremete. Hvis dip'en blir for seig eller kornete kan du tilsette litt mer vann og/eller fløte.
Merknad
*Kan byttes ut med kokosmelk
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 435 - Fett: 37,9 - Karbohydrater: 4,8 - Protein: 16,3

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.