Sellerirotsalat (lavkarbo)!

sellerirotsalatsellerirotsalatsellerirotsalatSellerirotsalat ala Fett & Forstand er PERFEKT tilbehør til grillmat! Vi brukte å lage potetsalat med eple, for vi bare elsker søte innslag i grillsalater! Istedenfor epler har vi valgt å bruke melon som søtt innslag i sellerirotsalaten vår. Opprinnelig skulle jeg bruke galiamelon som har minst karbohydrater (5,6 g kh pr 100 g), men med en feiltagelse røsket jeg med meg cantaloupemelon istede (7,9 g kh pr 100 g). Jeg valgte likevel benytte denne da det uansett totalt sett er lite karbohydrater i denne sellerirotsalaten.
Sellerirotbitene er bakt i ovnen for å beholde mest mulig smak, og for at de gjerne blir litt vassen når de kokes i vann. Sjekk gjerne ut andre oppskrifter i kategorien “Tilbehør”.

Sellerirotsalat (lavkarbo)
 
Skrevet av:
Ingredienser
  • 400 g sellerirot - renset og i terninger
  • 2 - 3 ss olivenolje
  • 1 - 2 ts chiliflak
  • salt og pepper etter smak
  • 100 g galiamelon (cantaloupe funker også om du tillater det i ditt kosthold)
  • 25 g purreløk
  • 150 g creme fraiche
  • 50 g majones
  • 1 - 2 ts Sukinmelis
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Bland sammen olje, salt, pepper og chiliflak og vend sellerirotbitene i oljeblandingen.
  3. Ha terningene på et bakepaprikkledd stekebrett sammen med en liten varmebestandig skål med vann.
  4. Stek på nest nederste rille i ca 20 minutter. Vend bitene innimellom.
  5. Skjær melon og purreløk i passe biter.
  6. Pisk sammen creme fraiche og majones og smak til med salt, pepper og Sukrinmelis.
  7. Vend inn melon, purreløk og den ferdigstekte selleriroten.
  8. Avkjøles før servering.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.