Sellerirotsalat (lavkarbo)
 
 
Skrevet av:
Ingredienser
  • 400 g sellerirot - renset og i terninger
  • 2 - 3 ss olivenolje
  • 1 - 2 ts chiliflak
  • salt og pepper etter smak
  • 100 g galiamelon (cantaloupe funker også om du tillater det i ditt kosthold)
  • 25 g purreløk
  • 150 g creme fraiche
  • 50 g majones
  • 1 - 2 ts Sukinmelis
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Bland sammen olje, salt, pepper og chiliflak og vend sellerirotbitene i oljeblandingen.
  3. Ha terningene på et bakepaprikkledd stekebrett sammen med en liten varmebestandig skål med vann.
  4. Stek på nest nederste rille i ca 20 minutter. Vend bitene innimellom.
  5. Skjær melon og purreløk i passe biter.
  6. Pisk sammen creme fraiche og majones og smak til med salt, pepper og Sukrinmelis.
  7. Vend inn melon, purreløk og den ferdigstekte selleriroten.
  8. Avkjøles før servering.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/tilbehor/alternativ-til-potet/sellerirotsalat-lavkarbo/