Sellerirotsalat (lavkarbo)
Skrevet av: Fett & Forstand
- 400 g sellerirot - renset og i terninger
- 2 - 3 ss olivenolje
- 1 - 2 ts chiliflak
- salt og pepper etter smak
- 100 g galiamelon (cantaloupe funker også om du tillater det i ditt kosthold)
- 25 g purreløk
- 150 g creme fraiche
- 50 g majones
- 1 - 2 ts Sukinmelis
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Bland sammen olje, salt, pepper og chiliflak og vend sellerirotbitene i oljeblandingen.
- Ha terningene på et bakepaprikkledd stekebrett sammen med en liten varmebestandig skål med vann.
- Stek på nest nederste rille i ca 20 minutter. Vend bitene innimellom.
- Skjær melon og purreløk i passe biter.
- Pisk sammen creme fraiche og majones og smak til med salt, pepper og Sukrinmelis.
- Vend inn melon, purreløk og den ferdigstekte selleriroten.
- Avkjøles før servering.
Kcal: 158 - Fett: 15 - Karbohydrater: 3,2 - Protein: 1,5
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/smaretter-snacks/kalde-smaretter/sellerirotsalat-lavkarbo/
3.5.3251