Denne oppskriften er for en liten pizza. For pizza på størrelse med Grandiosa kan du doble oppskriften. Forstek bunnen på 200°C i 10-15 minutter i stekeovn før du har på fyll.
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 1 - 2 porsjoner
Ingredienser:
Bunn
50 g revet ost
20 g sesammel (fettredusert)
30 g mandelmel (vanlig)
1 ts bakepulver
1 egg
1 ts eplecidereddik (eller annen type eddik/syre)
1 ts Sukrin Gold (kan sløyfes)
litt salt
Fyll
20 g sukkerfri ketchup
10 g tomatpure
salt, pepper og litt løkpulver - etter smak
50 g strimlet skinke
15 g finkuttet paprika
Tine revet ost til topping (eller blanding av Jarlsberg og Norvegia - for den autentiske Grandiosa smaken)
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 210°C.
Knus sammen egg, eplecidereddik og ost i en foodprosessor eller lignende.
Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
Klipp til et bakepapir så det passer på glassfatet i mikrobølgeovnen.
Ha litt olje på hendene og klem/form deigen på bakepapiret. ca 20 cm i diameter.
Stek på full effekt i mikroen i 2 - 2,5 minutter. Har du ikke mikrobølgeovn kan du forsteke bunnen i ovnen 200°C i ca 10 minutter.
Bland sammen ketchup, tomatpurre og krydder og smør dette på den forstekte bunnen.
Strø på ønsket mengde revet ost (masse!).
Ha på skinke og paprikabiter og stek på midterste rille i 10-12 minutter.