Lavkarbo Pizza Grandiosa
 
 
Denne oppskriften er for en liten pizza. For pizza på størrelse med Grandiosa kan du doble oppskriften. Forstek bunnen på 200°C i 10-15 minutter i stekeovn før du har på fyll.
Skrevet av:
Serveringer: 1 - 2 porsjoner
Ingredienser
Bunn
  • 50 g revet ost
  • 20 g sesammel (fettredusert)
  • 30 g mandelmel (vanlig)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 egg
  • 1 ts eplecidereddik (eller annen type eddik/syre)
  • 1 ts Sukrin Gold (kan sløyfes)
  • litt salt

Fyll
  • 20 g sukkerfri ketchup
  • 10 g tomatpure
  • salt, pepper og litt løkpulver - etter smak
  • 50 g strimlet skinke
  • 15 g finkuttet paprika
  • Tine revet ost til topping (eller blanding av Jarlsberg og Norvegia - for den autentiske Grandiosa smaken)
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 210°C.
  2. Knus sammen egg, eplecidereddik og ost i en foodprosessor eller lignende.
  3. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  4. Klipp til et bakepapir så det passer på glassfatet i mikrobølgeovnen.
  5. Ha litt olje på hendene og klem/form deigen på bakepapiret. ca 20 cm i diameter.
  6. Stek på full effekt i mikroen i 2 - 2,5 minutter. Har du ikke mikrobølgeovn kan du forsteke bunnen i ovnen 200°C i ca 10 minutter.
  7. Bland sammen ketchup, tomatpurre og krydder og smør på den forstekte bunnen.
  8. Strø på ønsket mengde revet ost (masse!).
  9. Ha på skinke og paprikabiter og stek på midterste rille i 10-12 minutter.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/kosemat/lavkarbo-pizza-grandiosa/