Lavkarbo Bagels!

Lavkarbo BagelsLavkarbo BagelsLavkarbo BagelsLavkarbo BagelsLavkarbo BagelsLavkarbo BagelsLavkarbo BagelsLavkarbo Bagels

Lavkarbo bagels som smaker som ekte bagels! Denne deigen har Kenneth forsket frem og finjustert helt til resultatet ble perfekt! De minner skikkelig om ekte bagels! Lavkarbo bagels har lenge vært på “to do” lista vår, og etter at vi lagde “Everything Bagel Seasoning” måtte vi jo bare framskynde idèen.

Våre lavkarbo bagels er toppet med nemlig denne krydder- og frøblandingen som vi anbefaler på det sterkeste! Bagelsene på bildene er smurt med smør, kremost og røkt ørret. Disse holder fint i romtemperatur et par dager, men oppbevares best i kjøleskap i opptil en uke. De kan fint fryses og smaker da best opptint og et par minutter i stekeovn. Mozzarellaen i denne oppskriften er av typen som ligger i lake. Det er viktig at denne er helt smeltet ellers kan det være litt utfordrende å få alt godt nok blandet.

Lavkarbo Bagels!
 
Skrevet av:
Serveringer: 8 stk
Ingredienser
  • 4 egg
  • 150 g cottage cheese
  • 2 ts eplecidereddik
  • 50 g mandelmel (vanlig, ikke den fettreduserte)
  • 40 g fettredusert sesammel
  • 40 g fiberhusk
  • 20 g Sukrin
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 fersk mozzarella i lake a 125 g (uten lake)
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
  5. Smelt mozzarella uten laken i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Del deigen i 8 like store deler.
  8. Rull hver del til en pølse og form den rundt et glass eller lignende - trykk skøyten godt sammen.
  9. Pensle med egg, strø på eventuelt frø og stek midt i ovnen i 30 minutter.
  10. Avkjøl på rist.

 

 

3 Comments

  1. Margrehr

    Kan man lage uten mozarella? 🙂

     
  2. Inger-Johanne

    Jeg har ikke micro, så jeg prøvde å smelte mozarellaen i gryte. Det gikk ikke! Etter ca. 15 min. tok jeg sjangsen på å blande den med det andre. Med det som resultat at det som fløt blanda seg i deigen, mens osten ble en hard klump. Jeg måtte bare kaste den. Men nå var deigen altfor løs, men jeg hadde ikke lyst til å kaste den også. Fylte på med mere mandel- og sesammel + 225 gram raspa ost. Klarte å lage bagels, men de ble litt fuktige inni og hevde seg ikke ordentlig. Men gode på smak. Må man ha micro for å smelte mozarella? Neste gang prøver jeg en annen ost. 😳🙃

     

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.