Lavkarbo Bountykake!

Lavkarbo Bountykake
Lavkarbo Bountykake

Lavkarbo Bountykake
Lavkarbo Bountykake
Lavkarbo Bountykake
Lavkarbo BountykakeLavkarbo Bountykake i all sin prakt! Denne idèen kom etter vi laga lavkarbo Bounty, Sjokolade og kokos er jo en fantastisk kombo! Sjokoladekakebunnen i denne oppskriften er den samme som vi brukte i vår oppskrift på sjokoladekake laget i mikrobølgeovn! Kokosfyllet er egenkomponert og sjokoladeganachen er.. vel, sjokoladeganache, men med kokosolje! Hvis du ønsker å lage en 2 lags lavkarbo Bountykake kake slik som på bilde må du doble oppskriften på fyllet og lage 2 x kakebunn. Vi har brukt kakefolie rundt kaken, den kjøpte vi på Panduro. Du kan godt lage kaken uten, men da er det en fordel å avkjøle sjokoladeganachen noe først så den ikke renner av. Kaken er pyntet med lavkarbo Bounty (se oppskrift i link lenger opp), men du kan godt bare for eksempel strø på litt kokosmasse som pynt. Vi håper du liker vår oppskrift på Lavkarbo Bountykake!

Lavkarbo Bountykake!
 
Denne oppskriften passer til en 20 cm springform! NBNBNB: Skal du lage denne kaken i flere lag slik som på bilde så må du doble oppskriften på fyllet og lage kakebunnen x2!
Skrevet av:
Ingredienser:
Bunn (Enkel oppskrift. Denne må lages to ganger om du vil ha 2 lags kake slik som på bildene)
  • 80 g mandelmel
  • 20 g kakao
  • 50 g kremost naturell
  • 50 g smør
  • 2 egg
  • 50 g Sukrin Gold
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts vaniljepulver (kan sløyfes)

Fyll (Enkel oppskrift. Denne må du lage dobbel porsjon av om du vil ha 2 lags kake slik som på bildene)
  • 100 g kokoskrem - altså øverste laget på fullfett kokosmelk etter at den har stått kjølig.
  • 100-125 g kokosmasse
  • 50 g mascarpone (kremost kan du også bruke men den gir en litt syrligere smak)
  • 15 g smør (kan byttes ut med
  • 15 g extra virgin/virgin kokosolje (kan byttes ut med mer smør)
  • 30 g Sukrinmelis
  • ½ ts vaniljepulver (kan sløyfes eller byttes ut med noen dråper vaniljeessens)

Sjokoladeganache (Full oppskrift uavhengig om du lager enkel eller dobbel kake)
  • 150 g valgfri sukkerfri sjokolade (vi brukte halvt om halvt med sukkerfri melkesjokolade og 90% mørk sjokolade fra Lindt)
  • 1,5 dl kremfløte
  • 2 ss extra virgin/virgin kokosolje (kan sløyfes men gir en ekstra fløyelsmyk finish)
Fremgangsmåte:
Bunn
  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Smelt smør i mikrobølgeovn.
  3. Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
  4. Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
  5. Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
  6. Ha i resterende ingredienser og bland godt.
  7. Ha bakepapir i bunnen på kakeformen.
  8. Smør formen godt med smør og dryss gjerne på litt kakao (da løsner den så lett ifra formen).
  9. Ha kakerøren over i bakeformen og stek midt i ovnen i 15-20 minutter. Sjekk gjerne med en kakepinne etter 15 minutter og stek den lengre om nødvendig. Sjekk med jevne mellomrom. Pass på sånn at kaken ikke blir for godt stekt, da kan den bli tørr.
  10. Avkjøl på rist.
  11. Skal du lage 2 lags kake gjentar du prosessen.

Fyll
  1. Pisk sammen Sukrinmelis, mascarpone, kokoskrem, smelta smør og kokosolje.
  2. Vend inn kokosmassen. La stå i romtemperatur til den skal fordeles på kaken.

Sjokoladeganache
  1. Hakk sjokoladen i små biter.
  2. Varm opp kremfløte og kokosolje til kokepunktet, om den såvidt begynner å koke gjør ingenting.
  3. Ta fløten av varme og ha i sjokoladebitene.
  4. La stå i ca 1 minutt og rør deretter godt med en slikkepott til du får en glatt og jevn saus.
  5. Hvis du bruker kakefolie (slik som på bilde) kan du helle den rett oppå kaken. Hvis du lager den uten bør du vente en stund til ganachen har tyknet noe før du heller den over kaken.
Merknad
Denne oppskriften passer til en 20 cm springform! NBNBNB: Skal du lage denne kaken i flere lag slik som på bilde så må du doble oppskriften på fyllet og lage kakebunnen x2!
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 413 - Fett: 38,8 - Karbohydrater: 4,3 - Protein: 7,1

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

2 Comments

  1. Jeg lagde enkel oppskrift men i søt, liten springform og fikk to lave bunner (stekte en om gangen, 14 min hver). Ganachen skilte seg (trolig pga for høy temperatur på fløten), men jeg avkjølte den og varmet den langsomt opp igjen og spedde sakte med ca 4-5 ss oppvarmet melk mens jeg vispet kraftig. Det fikset saken, og jeg kunne helle den over de fire lagene som lå stablet i den lille springformen. Avkjølte i kjøleskapet og ble nok til 12 søte stykker.
    Anbefaling:
    – Tilsett litt fibersirup til ganachen. Jeg brukte 100% sjokolade, usøtet.
    – Dryss knust flaksalt på toppen. Framhever den nydelige smaken.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.