Keto Prim anyone!? JAAAA! Ikke bare har vi laget en nydelig oppskrift på Keto Brunost, vi har også fått til en Keto Prim basert på brunost-oppskriften! Det er det vi sier, man får ofte nye ideer mens man jobber med andre ting. Hvem elsker ikke Prim? Det var en sånn ting jeg kunne finne på å få dilla på i perioder, men som jeg «glemte» litt imellom slagene.
Men når man ikke kan få noe man vil ha, så får man liksom EKSTRA lyst på det. Heldigvis så er det jo slik, if there’s a will – there’s a way! og nå deler vi denne lykken i form av Keto Prim med dere.
Tagatesse kan byttes med Allulose, men desverre ikke noe annet. Dette grunnet at det kun er Tagatesse og Allulose som har de karamelliserende egenskapene vi er ute etter i denne oppskriften. Finesse fra Funksjonell mat er en veldig god erstatning for de nevnte produktene, men desverre ikke i denne oppskriften da den ikke tåler like høy temperatur/ikke har brunende egenskaper!
Vi håper dere ELSKER keto prim slik som vi, dette blir nok en fast slager fremover!
- 20 g Tagatesse/Alllose - kan IKKE byttes ut med noe annet (se hovedinnlegg)
- 2 ss vann
- 30 g smør
- 30 ml fløte
- 125 g Kremost naturell
- Ha Tagatesse/Allulose og vann i en kjele og varm opp på medium varme til vannet har fordampet og massen nådd en temperatur på ca 160-170 grader. Har du ikke sukkertermometer så se an fargen, den skal være dyp gylden men ikke brent!
- Når du har oppnådd ønsket farge rører du umiddelbart inn smør og fløte - bland godt.
- Rør inn Kremost naturell.
- La massen småputre på medium varme i ca 5 minutter. Rør innimellom.
- Ha prim i en passe beholder. Oppbevares i kjøleskapet.