REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Hjemmelaget Sjokade! (Keto, Sukkerfri) – Er det mulig? Et rungende JA, klart det er! Vår egen keto-vennlige og sukkerfri versjon, full av proteiner og fett!
Hva er Sjokade?
Sjokade er i følge Wikipedia: » Sjokade er et sjokoladepålegg som lages av kakaobønner og karamellisert sukker. Sjokade produseres av Stabburet og ble lansert i Norge i 1961, og er noe eldre enn Nugatti som også produseres av Stabburet.» Ikke veldig lavkarbo eller keto, men det har vi gjort noe med!
Idèen!
Idèen til keto-vennlig, sukkerfri hjemmelaget Sjokade kom når vi lagde HaPå, som igjen kom når vi lagde sjokoladekremen til vår oppskrift på saftig sjokoladekake i langpanne. Både HaPå og Sjokade har en sånn deilig litt småseig, men fløyelsmykt og smørbar konsistens.
Ingrediensene i hjemmelaget keto Sjokade!
Vår lavkarbo Sjokade er laget på samme måte som HaPå, der vi brente «sukkeret» for å få karamellfølelsen, og i tillegg tilsatte vi kakaopulver fremfor mørk sukkerfri sjokolade, for å få den deilige litt «rå» sjokoladesmaken i original Sjokade. Resultatet blir en fløyelsmyk fett- og proteinrik sjokolade-krem som minner veldig om Sjokade. I denne oppskriften har vi brukt Sukkr BakeSukkr. For bytting av ingredienser sjekk gjerne ut vår bytteguide.
- 50 g Sukkr BakeSUKKR (se hovedinnlegg for tips)
- ½ dl vann
- 75 ml (0,75 dl) kremfløte
- 20 g kakaopulver
- 3 eggeplommer
- 115 g romtemperert smør
- Ha vann og søtning i en kjele og varm opp på medium varme til ca 150C.
- Rør inn fløten godt, og bland deretter inn siktet kakaopulver. Avkjøl i en kum med kaldt vann - dette fordi du etterpå skal røre inn eggeplommene og da er det viktig at det ikke er for varmt.
- Rør inn eggeplommer og varm opp på svak/medium varme til det tykner. Rør ofte, helst kontinuerlig. Det tar ca 8-10 minutter før kremen tykner.
- Ta kjelen av plata og rør straks inn romtemperert smør, litt etter litt så sjokaden ikke skiller seg.
- Ha over i en tett beholder og oppbevar kjølig.