Lavkarbo stamppot




Stamppot er en ultratradisjonell Nederlandsk rett bestående av potetmos med diverse grønnsaker og noen ganger frukt, og eventuelt kjøtt. Det finnes utallige versjoner og jeg tror jeg har smakt de aller fleste opp gjennom oppveksten 🙂
En av mine favoritter er stamppot med surkål (skikkelig sur surkål) og med grønnkål (boerenkool).

Idag fikk jeg lyst på preiprol, som er en stamppot med purreløk. Jeg kan jo selvsagt ikke spise potetstappe og jeg hadde dessuten glemt å kjøpe purreløk. Vårløk hadde jeg derimot, i bøtter og spann! Resultatet ble da selvsagt stamppot av sellerirotstappe med vårløk! Spis som den er eller som tilbehør til pølser eller annet kjøtt. Kjempegodt!

Lavkarbo stamppot
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser
  • 1 medium sellerirot (min var 700'ish gram)
  • 35 g meierismør (0,5 x vekten til selleriroten)
  • 7 ss kremfløte (1 x vekten til selleriroten)
  • 50-60 g vårløk
  • 100 g bacon
  • Revet ost til topping
  • muskat, salt og pepper
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovenen til 220°C.
  2. Rens selleriroten og kutt den i terninger.
  3. Dampes på rist til de er møre.
  4. Kjør i foodprosessor sammen med smør og fløte.
  5. Smak til med salt, pepper og muskat.
  6. Stek baconterninger.
  7. Vend inn vårløk helt til slutt (forvell) og rør det inn i sellerirotstappa.
  8. Ha over i en ildfast form, strø ost på toppen.
  9. Gratiner midt i ovnen i 15 - 20 minutter (til osten er gylden).

 

 

One Comment

  1. Pingback: Kremet sjysaus med sjampinjong - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.