Lammegryte med karri

Vi hadde fremdeles endel lammekjøttrester i fryseren etter lammelåret vi hadde forrige uke. Denne gangen ble det en deilig kokosmelkbasert lammegryte med karri. Server gjerne med blomkålris.

Lammegryte med karri
 
Skrevet av:
Ingredienser
  • 250 - 300 g lammekjøtt (gjerne rester)
  • 1 dl stekesjy av lam (evt grønnsaksbuljong)
  • 1 boks kokosmelk
  • 3-4 champinjong
  • 100 g aspargesbønner (og eller eventuelle grønnsaksrester)
  • 100 g wokmix (og eller eventuelle grønnsaksrester)
  • 1 rødløk
  • 1 chili
  • 1 neve hakket vårløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 - 1 ss karri
  • 1 ts koriander
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ss soyasaus
  • salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
  1. Visp sammen kokosmelk, sjy og krydder.
  2. Kok opp og la putre i 10 - 15 minutter på medium varme.
  3. Kutt grønnsaker og kjøtt i passe biter.
  4. Brun kjøttet sammen med champinjong, løk og hvitløk.
  5. Ha over i sausen.
  6. Lynstek grønnsaker, litt om gangen ellers blir det for mye fuktighet i stekepanna.
  7. Smak til med salt og pepper.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.