Lavkarbo stamppot
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser
  • 1 medium sellerirot (min var 700'ish gram)
  • 35 g meierismør (0,5 x vekten til selleriroten)
  • 7 ss kremfløte (1 x vekten til selleriroten)
  • 50-60 g vårløk
  • 100 g bacon
  • Revet ost til topping
  • muskat, salt og pepper
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovenen til 220°C.
  2. Rens selleriroten og kutt den i terninger.
  3. Dampes på rist til de er møre.
  4. Kjør i foodprosessor sammen med smør og fløte.
  5. Smak til med salt, pepper og muskat.
  6. Stek baconterninger.
  7. Vend inn vårløk helt til slutt (forvell) og rør det inn i sellerirotstappa.
  8. Ha over i en ildfast form, strø ost på toppen.
  9. Gratiner midt i ovnen i 15 - 20 minutter (til osten er gylden).
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/lavkarbo-stamppot/