Lavkarbo stamppot
Skrevet av: Fatt & Forstand
Serveringer: 4 porsjoner
- 1 medium sellerirot (min var 700'ish gram)
- 35 g meierismør (0,5 x vekten til selleriroten)
- 7 ss kremfløte (1 x vekten til selleriroten)
- 50-60 g vårløk
- 100 g bacon
- Revet ost til topping
- muskat, salt og pepper
- Forvarm ovenen til 220°C.
- Rens selleriroten og kutt den i terninger.
- Dampes på rist til de er møre.
- Kjør i foodprosessor sammen med smør og fløte.
- Smak til med salt, pepper og muskat.
- Stek baconterninger.
- Vend inn vårløk helt til slutt (forvell) og rør det inn i sellerirotstappa.
- Ha over i en ildfast form, strø ost på toppen.
- Gratiner midt i ovnen i 15 - 20 minutter (til osten er gylden).
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/lavkarbo-stamppot/
3.5.3251