Lavkarbo Bami Goreng


Bami Goreng, reneste husmannskosten å regne for meg som har en Nederlandsk far.
Retten er jo selvsagt ikke Nederlandsk, men på grunn av kolonisering har de lang tradisjon for Indonesisk mat i landet. Denne maten her jeg vokst opp med, og savnet noe forferdelig etter kostholdsomleggingen. Du trenger 4 porsjoner lavkarbopasta (altså vedlagt oppskrift x 2).

Lavkarbo Bami Goreng
 
Serveringer: 4 - 5 porsjoner
Ingredienser/Ingredients
  • 4 porsjoner lavkarbopasta (se link lenger opp i innlegget)
  • 600 - 700 g kjøtt*
  • 2 - 3 fedd hvitløk
  • 2 - 3 sjalottløk
  • 1 gulrot
  • 2 medium chili
  • 0,5 purreløk
  • 1 pakke (ca 180 g) bønnespirer
  • 1 ts sambal oelek
  • 4 ss ketchap manis
  • 1 ts ingefærpulver
  • 1 ts koriander
  • 1 ts karri
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts løkpulver
Fremgangsmåte/Directions
  1. Stek kjøtt og skjær i terninger.
  2. Hakk grønnsaker i ønskede biter.
  3. Lynstek alle grønnsakene.
  4. Ha i kjøtt, krydder og ketchap manis og vend til slutt inn i pastaen.
  5. Bland godt.
Merknad
*Jeg brukte sommerkoteletter. Hvis du bruker annet kjøtt anbefaler jeg å bytte ut 150 g av kjøttet med bacon. Strimlet kjøtt av nakkekoteletter eller kylling er også kjempegodt i denne retten.

Denne retten smaker kjempegodt med sataysaus! Oppskrift på sataysaus og hjemmelaga sukkerfri Ketchap manis finner du under kategorien
"Middag -> Internasjonalt -> Asiatisk -> Nasi Gorgeng)

 

 

 

One Comment

  1. Pingback: Keto vårruller & sweet chili sauce - Fett & Forstand -

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.