Fritert kyllingfilet med sursøt saus


Jeg bare elsker asiatisk mat, og spesielt Kinesisk! Denne retten krever litt tid, men det er vel verd det! Paneringsmel lager du av valgfritt lavkarbobrød, helst et lyst. Jeg brukte 2 stk mug bread.
Skjær brødet i passe biter, tørk i mikrobølgeovnen på tineprogram med 5 minutters intervaller. Sjekk brødet imellom intervallene. Det tok ca 15 minutter før mine var klare. Når de er tør knuser du de mellom fingrene. Du kan også tørke brød i ovnen. Server gjerne med blomkålris.

Fritert Kyllingfilet med sursøt saus
 
Skrevet av:
Ingredienser
Panert kylling
  • 350 g kyllingfilet
  • paneringsmel (se lenger opp i innlegget)
  • 1 - 2 pisket egg
  • 2 - 3 blokker delfiafett (til fritering)

Marinade:
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss sesamolje (alternativt 1 ss olivenolje)
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts paprikapulver

Sursøt saus
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl eddik (juster ned mengden om du vil ha en mildere saus)
  • 60 g Sukrin Gold eller tilsvarende mengde annen søtning
  • 1 ts salt
  • 2 - 3 ss soyasaus
  • 4 ss sukkerfri ketchup
  • 1 ts sesamolje (kan sløyfes)
  • ¼ ts johannesbrødkjernemel
  • 1 ts hvitløkpulver (valgfritt)
  • 1 ts løkpulver (valgfritt)
Fremgangsmåte
Panert kyllingfilet
  1. Kutt hver kyllingfilet i 4 biter.
  2. Vend inn i marinaden.
  3. Dypp en brødbit i for å sjekke om oljen er varm nok (brødbiten skal brese)
  4. Dypp kyllingbitene i egg og paneringsmel og ha direkte i den varme oljen.
  5. La hver bit steke i 5-7 minutter (til gylden).
  6. La de dryppe av på avispapir eller kjøkkenpapir.

Sursøt saus
  1. Ha Sukrin Gold og soyasaus i en panne.
  2. Varm opp på medium varme til Sukrin Gold er oppløst.
  3. Ha i resterende ingredienser og kok opp under omrøring.
  4. Ta av plata og la avkjøle noe (så johannesbrødkjernemelet får satt seg skikkelig).
Merknad
Du kan alternativt steke kyllingen i stekepanne.

Forslag til lynstekte grønnsaker:
wok mix
og/eller
løk
paprika
aspargesbønner
bambusskudd
vannkastanjer
minimais
champinjong
hvitløk

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.