Fritert Kyllingfilet med sursøt saus
 
 
Skrevet av:
Ingredienser
Panert kylling
  • 350 g kyllingfilet
  • paneringsmel (se lenger opp i innlegget)
  • 1 - 2 pisket egg
  • 2 - 3 blokker delfiafett (til fritering)

Marinade:
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss sesamolje (alternativt 1 ss olivenolje)
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts paprikapulver

Sursøt saus
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl eddik (juster ned mengden om du vil ha en mildere saus)
  • 60 g Sukrin Gold eller tilsvarende mengde annen søtning
  • 1 ts salt
  • 2 - 3 ss soyasaus
  • 4 ss sukkerfri ketchup
  • 1 ts sesamolje (kan sløyfes)
  • ¼ ts johannesbrødkjernemel
  • 1 ts hvitløkpulver (valgfritt)
  • 1 ts løkpulver (valgfritt)
Fremgangsmåte
Panert kyllingfilet
  1. Kutt hver kyllingfilet i 4 biter.
  2. Vend inn i marinaden.
  3. Dypp en brødbit i for å sjekke om oljen er varm nok (brødbiten skal brese)
  4. Dypp kyllingbitene i egg og paneringsmel og ha direkte i den varme oljen.
  5. La hver bit steke i 5-7 minutter (til gylden).
  6. La de dryppe av på avispapir eller kjøkkenpapir.

Sursøt saus
  1. Ha Sukrin Gold og soyasaus i en panne.
  2. Varm opp på medium varme til Sukrin Gold er oppløst.
  3. Ha i resterende ingredienser og kok opp under omrøring.
  4. Ta av plata og la avkjøle noe (så johannesbrødkjernemelet får satt seg skikkelig).
Merknad
Du kan alternativt steke kyllingen i stekepanne.

Forslag til lynstekte grønnsaker:
wok mix
og/eller
løk
paprika
aspargesbønner
bambusskudd
vannkastanjer
minimais
champinjong
hvitløk
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/fritert-kyllingfilet-med-sursot-saus/