Bami Goreng, reneste husmannskosten å regne for meg som har en Nederlandsk far.
Retten er jo selvsagt ikke Nederlandsk, men på grunn av kolonisering har de lang tradisjon for Indonesisk mat i landet. Denne maten her jeg vokst opp med, og savnet noe forferdelig etter kostholdsomleggingen. Du trenger 4 porsjoner lavkarbopasta (altså vedlagt oppskrift x 2).
- 4 porsjoner lavkarbopasta (se link lenger opp i innlegget)
- 600 - 700 g kjøtt*
- 2 - 3 fedd hvitløk
- 2 - 3 sjalottløk
- 1 gulrot
- 2 medium chili
- 0,5 purreløk
- 1 pakke (ca 180 g) bønnespirer
- 1 ts sambal oelek
- 4 ss ketchap manis
- 1 ts ingefærpulver
- 1 ts koriander
- 1 ts karri
- 0,5 ts paprikapulver
- 0,5 ts løkpulver
- Stek kjøtt og skjær i terninger.
- Hakk grønnsaker i ønskede biter.
- Lynstek alle grønnsakene.
- Ha i kjøtt, krydder og ketchap manis og vend til slutt inn i pastaen.
- Bland godt.
Denne retten smaker kjempegodt med sataysaus! Oppskrift på sataysaus og hjemmelaga sukkerfri Ketchap manis finner du under kategorien
"Middag -> Internasjonalt -> Asiatisk -> Nasi Gorgeng)
Pingback: Keto vårruller & sweet chili sauce - Fett & Forstand -