Nydelig kyllingform med pesto, hjemmelaget lavkarbopasta og signaturrosene våre av spekeskinke! Jeg er veldig fan av å bruke lavkarbopasta i diverse gratinerte retter da det gjør at lavkarbopastaen får en enda mer ekte pasta-schvung over seg. Denne retten har en mild smak av pesto, og passer godt for små som store. Server gjerne med en frisk og enkel salat.
- 600 g lårfilet av kylling
- 1 spisspaprika (ca 100 g)
- 200 g sjampinjong
- 1 rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 - 2 chili (kan sløyfes)
- 2 dl fløte
- 125 g kremost natruell
- 1 glass pesto (ca 185 g - eller eventuelt hjemmelaget)
- Salt og pepper etter smak
- 1 oppskrift lavkarbopasta (se link i hovedinnlegg)
- Ost til topping
- Begynn å lage pasta (se link i hovedinnlegg).
- Kok opp kremfløte og kremost og la putre til det tykner.
- Tilsett pesto og la småputre mens du forbereder resten.
- Kutt kylling, løk og paprika i passe biter.
- Finhakk chili og hvitløk.
- Stek kyllingen før du har i resten av grønnsakene.
- Smak til med salt og pepper.
- Ha dette, samt oppkuttet pasta i sausen og ha deretter alt over i en ildfast for.
- Topp med ost, og gjerne spekeskinke og gratiner i ovene på 200°C i 35 minutter, eller til osten er smeltet og gylden.
Bruker dere rød eller grønn pesto? Og hvilket merke bruker dere?
Man kan bruke begge, i denne hadde vi grønn 🙂 vi bruker rema 1000 sin eller lager grønn pesto selv 🙂