Lavkarbo pizza Grandiosa faktisk! Vårt nyeste tilskudd i kategorien superhurtigmat. Denne er faktisk nesten enda raskere å lage enn å tilberede en pinnfrossen “Grændis”! Og enda bedre! Nå skal det sies at jeg personlig aldri har vært Grandiosa’s største fan, men før kostholdsomleggingen hendte det absolutt at vi lagde det en sjelden gang i Mai – for enkelhetsskyld (selvsagt “opp-pimpet” med ekstra ost og kanskje til og med ekstra skinke om vi følte oss ekstra frekke). Man kan jo si hva man vil men det er jo på en måte en slags bisarr nostalgi over denne papp-pizzaen. Denne “Grændisen” kan du nyte med gooood samvittighet!
- 50 g revet ost
- 20 g sesammel (fettredusert)
- 30 g mandelmel (vanlig)
- 1 ts bakepulver
- 1 egg
- 1 ts eplecidereddik (eller annen type eddik/syre)
- 1 ts Sukrin Gold (kan sløyfes)
- litt salt
Fyll
- 20 g sukkerfri ketchup
- 10 g tomatpure
- salt, pepper og litt løkpulver - etter smak
- 50 g strimlet skinke
- 15 g finkuttet paprika
- Tine revet ost til topping (eller blanding av Jarlsberg og Norvegia - for den autentiske Grandiosa smaken)
- Forvarm ovnen til 210°C.
- Knus sammen egg, eplecidereddik og ost i en foodprosessor eller lignende.
- Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
- Klipp til et bakepapir så det passer på glassfatet i mikrobølgeovnen.
- Ha litt olje på hendene og klem/form deigen på bakepapiret. ca 20 cm i diameter.
- Stek på full effekt i mikroen i 2 - 2,5 minutter. Har du ikke mikrobølgeovn kan du forsteke bunnen i ovnen 200°C i ca 10 minutter.
- Bland sammen ketchup, tomatpurre og krydder og smør dette på den forstekte bunnen.
- Strø på ønsket mengde revet ost (masse!).
- Ha på skinke og paprikabiter og stek på midterste rille i 10-12 minutter.
Hvor mange karbo har denne oppskriften?
Denne var utrolig god!
Tusen hjertelig takk for tilbakemeldingen, det setter vi utrolig pris på 🙂
Pingback: Lavkarbo Grandiosa - kjøttdeig & løk! - Fett & Forstand
Hvilken skinke bruker du? Ser veldig godt ut, skal snart prøves😉
Jeg har brukt både picnic skinke og påleggskinke som jeg strimla opp 🙂 smårettskinke funker også, men den er jo litt dyr syns jeg 🙂
Kan jeg bruke vanlig ovn til denne oppskriften🤔
Ja det går fint 🙂 det står i oppskriften hvordan man lager bunnen i ovn og ikke mikro 🙂
Hei, vet du hvordan denne blir kald? Planlegger mat til en flyreise, må være noe som tåler å ligge i sekken noen timer. Eller har du noe annet å anbefale?
Lurer bare på hva eplecideredikken gjør ? Er det for smakens skyld? Eller noe annet?
Den gir en brødaktig smak, nøytraliserer smaken av sesammel og mandelmel og booster bakepulveret 🙂
Pingback: lavkarbomedhanne – Pimpa Grandiosa
Ser godt ut! Skal testes 🙂
Tusen takk ♡