Kjøttpudding! (Keto, Glutenfri)

Kjøttpudding! (Keto, Glutenfri)

Kjøttpudding! (Keto, Glutenfri)

Kjøttpudding! (Keto, Glutenfri)

Kjøttpudding! (Keto, Glutenfri)

Kjøttpudding! (Keto, Glutenfri)

Kjøttpudding! (Keto, Glutenfri)

Kjøttpudding! (Keto, Glutenfri)

Kjøttpudding! (Keto, Glutenfri)

Kjøttpudding! (Keto, Glutenfri) – En nydelig, saftig og smakfull kjøttpudding uten noe dill-dall, enkelt og greit! Laget av en blanding av fullfett svinekjøttdeig og storfe-kjøttdeig og deilige krydder. Meget keto-vennlig og selvsagt helt glutenfri! Du må gjerne eksperimentere med krydder her altså, det er bare gøy!

Vi har lagt vår elsk på husmannskost i det siste, og kjøttpudding er intet unntak! Det er år siden vi har spist kjøttpudding, og vi kan ikke skjønne hvorfor vi ikke har laget en keto-vennlig versjon mye tidligere! Av restene kan du for eksempel lage en digg meatloaf sandwich, eller rett og slett bare maule?!

Serveringstips!

Det blir ikke mye kraft å lage saus av, dessverre. Er du som oss som tar vare på stekesjy/kraft fra matlaging? Da kan du for eksempel lage kremet sjysaus med sjampinjong. Denne kan også lages med kraft fra Jacobs utvalgte som base hvis du ikke har sjy liggende.

Server gjerne vår glutenfri og keto kjøttpudding med sellerirotmoshokkaido-stappe eller ovnsbakt hokkaido. Dampede aspargesbønner, eller kanskje en litt annen vri; lynstekte aspargesbønner med parmesanAspargesbønnestuing smaker nok helt sikkert nydelig til kålruletter, og tyttebærsyltetøy er nesten et must spør du oss! Vi kan tenke oss at det smaker himmelsk sammen med dampet rosenkål, eller kanskje lun rosenkålsalat?

Husmannskost!

Vi har planer om å lage mange oppskrifter på norsk husmannskost. Har du tips? Vi hører gjerne fra deg!

Kjøttpudding! (Keto, Glutenfri)
 
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser:
  • 400 g kjøttdeig av svin eventuelt kyllingkjøttdeig.
  • 400 g kjøttdeig av storfe.
  • 2 egg
  • 2 dl fløte
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts muskatnøtt
  • 1,5 tspepper
  • 1 ts allehånde
  • 1 liten løk - finhakket
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Bland salt og kjøttdeig godt. Har du kjøkkenmaskin kan du godt la den gå noen minutter mens du forbereder det andre, dette for å kjøre kjøttet seigt.
  3. Pisk lett sammen fløte, egg og krydder og spe blandingen i kjøttdeigen i en tynn stråle mens maskinen jobber.
  4. Bland inn finhakket løk til slutt.
  5. Ha farsen i en smurt brødform og stek i vannbad midt i ovnen i 1 time.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 176 - Fett: 12,7 - Karbohydrater: 1,6 - Protein: 13,8

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.