Keto vårruller & sweet chili sauce

Keto vårruller & sweet chili sauce

Keto vårruller & sweet chili sauce

Eksperimeringslørdag med ei venninne resulterte i denne fantastiske godsaken. Jeg er utrolig glad i asiatisk mat, så jeg ble mildt sagt superhappy når ideen fungerte. Denne oppskriften er nok til 6 mellomstore keto vårruller. Den keto-vennlige Sweet chilisausen bør lages minimum 2 timer før servering. Keen på mer lavkarbo Asiatiskinspirert mat? Prøv vår Asiatiske sesambiff. Eller hva med lavkarbo Indonesisk Bami Goreng?

Keto Vårruller Og Sweet Chilli Sauce
 
Xanthan gum kan byttes ut med johannesbrødkjernemel - prøv deg frem mht mengde.
Skrevet av:
Ingredienser:
Sweet chili sauce
  • 5 dl vann
  • 1,5 stk chili
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss eddik
  • 1 strøken ss sukrinmelis
  • 1 strøken ss tagatesse
  • ¼ ts xanthangummi

Fyll til vårrull
  • 25 g bønnespirer
  • 50 g gulrot
  • 20 g vårløk
  • 100 g kinakål
  • 10 g chili
  • litt bladselleri
  • litt persille
  • 140 g kylling eller annet kjøtt
  • 70 g bacon.
  • 25 g bambusskudd
  • 25 g vannkastanjer

Krydderblanding
  • En halv ts av hver:
  • koriander
  • paprikapulver
  • hvitløkpulver
  • karri
  • pepper
  • salt
  • 1 ss soyasaus

Deig
  • 75 g sesammel (fettredusert)
  • 100 g mozzarella og cheddar mix (ferdigraspa på pose, du kan sikkert bruke bare
  • mozzarella)
  • 2 ss kremost
  • 1 egg
  • 1 ts eplecidereddik
  • 0,5 dl kokt vann
  • 2 ss kokosmel
  • 4 ts fiberhusk
Fremgangsmåte:

Sweet Chilli Saus
  1. Kok opp vann og ha i alle ingrediensene foruten xanthangummi.
  2. Blandingen skal kokes til den er redusert til ca halvparten.
  3. Rør innimellom.
  4. Rør inn xanthan gum.
  5. Avkjøles i kjøleskap.

Fyll
  1. Kutt vannkastanjer, bambusskudd og bacon i små terninger.
  2. Resten av grønnsakene kuttes julienne (tynne strimler).
  3. Gjerne med spiralizer eller en zester.
  4. Du kan selvsagt bruke kniv.
  5. Kutt eller hakk kjøttet i småbiter.
  6. Stek bacon først, ha så i kjøtt, stek videre og ha i grønnsakene og krydderblanding til slutt.
  7. Det skal bare vendes inn i kjøttet før du tar panna av varmen.

Deig
  1. Pisk sammen egg, sesammel, kokosmel, fiberhusk og vann til alt er godt blandet.
  2. Smelt ost og kremost i mikrobølgeovn eller i kasserolle, rør til alt er godt blandet.
  3. Ha ostemassen i resten av deigen og rør godt.
  4. Deigen er veldig seig så det kan være en fordel å bruke kjøkkenmaskin eller en god håndmixer.
  5. Kjevle ut mellom to smurte bakepapir så tynt som overhode mulig.
  6. Ha på fyll og brett den på følgende måte (bilde lånt fra Google).
  7. Jeg vet at deigen ikke er kjevla firkanta men prinsippet er det samme.

Merknad
Vi frityrstekte våre. Jeg har ikke prøvd å steke denne i ovn men jeg vil anta det fungerer bra om du smører den inn med olje først. Har du ikke frityrkoker kan du varme opp egnet olje i kjele og bruke for eksempel en pølseklype av jern for å vende og fiske opp vårrullen. Den er ferdig når gylden, ha så vårrullen på kjøkkenpapir eller avispapir for å trekke ut overflødig olje.
Se illustrasjon under for tips om rullemetode.

 

 

5 Comments

  1. Pingback: Sukkerfri Kecap Manis (Søt Soyasaus) - Fett & Forstand

  2. Må man ha kokosmel i?

  3. Hvor mye karbohydrater er det tilsammen i oppskriften?

  4. Pingback: Chili poppers og mozzarella sticks - Lavkarbo - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.