Xanthan gum kan byttes ut med johannesbrødkjernemel - prøv deg frem mht mengde.
Skrevet av: Fett & Forstand
Ingredienser:
Sweet chili sauce
5 dl vann
1,5 stk chili
1-2 fedd hvitløk
0,5 ts salt
1 ss eddik
1 strøken ss sukrinmelis
1 strøken ss tagatesse
¼ ts xanthangummi
Fyll til vårrull
25 g bønnespirer
50 g gulrot
20 g vårløk
100 g kinakål
10 g chili
litt bladselleri
litt persille
140 g kylling eller annet kjøtt
70 g bacon.
25 g bambusskudd
25 g vannkastanjer
Krydderblanding
En halv ts av hver:
koriander
paprikapulver
hvitløkpulver
karri
pepper
salt
1 ss soyasaus
Deig
75 g sesammel (fettredusert)
100 g mozzarella og cheddar mix (ferdigraspa på pose, du kan sikkert bruke bare
mozzarella)
2 ss kremost
1 egg
1 ts eplecidereddik
0,5 dl kokt vann
2 ss kokosmel
4 ts fiberhusk
Fremgangsmåte:
Sweet Chilli Saus
Kok opp vann og ha i alle ingrediensene foruten xanthangummi.
Blandingen skal kokes til den er redusert til ca halvparten.
Rør innimellom.
Rør inn xanthan gum.
Avkjøles i kjøleskap.
Fyll
Kutt vannkastanjer, bambusskudd og bacon i små terninger.
Resten av grønnsakene kuttes julienne (tynne strimler).
Gjerne med spiralizer eller en zester.
Du kan selvsagt bruke kniv.
Kutt eller hakk kjøttet i småbiter.
Stek bacon først, ha så i kjøtt, stek videre og ha i grønnsakene og krydderblanding til slutt.
Det skal bare vendes inn i kjøttet før du tar panna av varmen.
Deig
Pisk sammen egg, sesammel, kokosmel, fiberhusk og vann til alt er godt blandet.
Smelt ost og kremost i mikrobølgeovn eller i kasserolle, rør til alt er godt blandet.
Ha ostemassen i resten av deigen og rør godt.
Deigen er veldig seig så det kan være en fordel å bruke kjøkkenmaskin eller en god håndmixer.
Kjevle ut mellom to smurte bakepapir så tynt som overhode mulig.
Ha på fyll og brett den på følgende måte (bilde lånt fra Google).
Jeg vet at deigen ikke er kjevla firkanta men prinsippet er det samme.
Merknad
Vi frityrstekte våre. Jeg har ikke prøvd å steke denne i ovn men jeg vil anta det fungerer bra om du smører den inn med olje først. Har du ikke frityrkoker kan du varme opp egnet olje i kjele og bruke for eksempel en pølseklype av jern for å vende og fiske opp vårrullen. Den er ferdig når gylden, ha så vårrullen på kjøkkenpapir eller avispapir for å trekke ut overflødig olje. Se illustrasjon under for tips om rullemetode.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/keto-varruller-og-sweet-chilli-sauce/