Lynstekte grønnsaker & kylling i peanøttsaus (炒鸡块) – Kinesisk

kylling i peanøttsaus
kylling i peanøttsaus
kylling i peanøttsausJeg har totalt dilla på Kinesisk mat for tiden! Inspirert av min Kinesiske svigerinne og mine tantebarn, og lysten på å utforske mer av den Kinesiske matkulturen har den siste uka gitt meg total oppheng! Jeg har laget chop suey 2 ganger, innbakt svinefilet i sursøt saus, og sist men ikke minst, denne herlige retten av lynstekte grønnsaker og kylling i peanøttsaus. Lavkarbovennlige versjoner, selvsagt. Alle disse rettene er nok typiske retter man finner på restauranter rundt om, med kjente og kjære smaker for Norske ganer. En vakker dag håper jeg på å få utforske og “lavkarbofisere” den litt mer “ukjente” og tradisjonelle delen av det kinesiske kjøkken, med hjelp fra min kjære Svigerinne. Håper det smaker 🙂

Lynstekte grønnsaker og kylling i peanøttsaus (炒鸡块) - Kinesisk
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 3 porsjoner
Ingredienser
  • 400 lårfilet av kylling (eller kyllingfilet)
  • 1 liten løk
  • 1 ss peanøttolje eller sesamolje + mer til steking.
  • 1 liten gulrot*
  • 1 chili
  • 1 - 2 fedd hvitløk
  • 1 liten gul paprika
  • 50 g aspargesbønner
  • 100 - 120 g peanøtter**
  • 1 ts revet fersk ingefær
  • 2 dl kyllingkraft/buljong
  • 1 ts riseddik (annen type eddik duger også)
  • 2 ss Sukrin Gold
  • 2 ss tamari (glutenfri soyasaus)
  • 1 knivspiss xanthangum (kan sløyfes)
  • salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
  1. Ta ca 70 g av peanøttene og 1 ss olje i en liten blender (du kan eventuelt bruke stavmikser) og knus til du får en fin purrè.
  2. Ha peanøttpurrè, kraft/buljong, ingefær, finhakket hvitløk, riseddik, Sukrin Gold og tamari i en kjele.
  3. Gi et raskt oppkok og pisk inn xanthangum. Ta kjelen av varmen.
  4. Skjær kyllingfilet, løk og paprika i passe store biter.
  5. Skjær gulrøtter og chili i fine strimler.
  6. Lynstek løk, paprika og aspargesbønner i litt peanøttolje eller sesamolje til løken er blank og ikke har råsmak.
  7. Ha i gulrøtter og chili og stek videre i ca 1 minutt.
  8. Ta grønnsakene ut av stekepanna og sett til side.
  9. Ha i mer olje og stek kyllingen med litt salt og pepper til den er gjennomstekt.
  10. Ha i resten av peanøttene og stek i ca 1 minutt.
  11. Ha i grønnsakene og hell over sausen.
  12. Server straks.
Merknad
*First Price sine har minst karbohydrater med 4,6 g pr 100 g.
**Europris sine har minst karbohydrater med 5 g pr 100 g.

 

 

2 Comments

  1. Aleksandra Marie

    Dette var helt nydelig!
    Både samboeren og jeg elsker Asiatiskmat, så dette var dagens høydepunkt ☺️

     

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.