Lynstekte grønnsaker og kylling i peanøttsaus (炒鸡块) - Kinesisk
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: ca 3 porsjoner
400 lårfilet av kylling (eller kyllingfilet) 1 liten løk 1 ss peanøttolje eller sesamolje + mer til steking. 1 liten gulrot* 1 chili 1 - 2 fedd hvitløk 1 liten gul paprika 50 g aspargesbønner 100 - 120 g peanøtter** 1 ts revet fersk ingefær 2 dl kyllingkraft/buljong 1 ts riseddik (annen type eddik duger også) 2 ss Sukrin Gold 2 ss tamari (glutenfri soyasaus) 1 knivspiss xanthangum (kan sløyfes) salt og pepper etter smak Ta ca 70 g av peanøttene og 1 ss olje i en liten blender (du kan eventuelt bruke stavmikser) og knus til du får en fin purrè. Ha peanøttpurrè, kraft/buljong, ingefær, finhakket hvitløk, riseddik, Sukrin Gold og tamari i en kjele. Gi et raskt oppkok og pisk inn xanthangum. Ta kjelen av varmen. Skjær kyllingfilet, løk og paprika i passe store biter. Skjær gulrøtter og chili i fine strimler. Lynstek løk, paprika og aspargesbønner i litt peanøttolje eller sesamolje til løken er blank og ikke har råsmak. Ha i gulrøtter og chili og stek videre i ca 1 minutt. Ta grønnsakene ut av stekepanna og sett til side. Ha i mer olje og stek kyllingen med litt salt og pepper til den er gjennomstekt. Ha i resten av peanøttene og stek i ca 1 minutt. Ha i grønnsakene og hell over sausen. Server straks. *First Price sine har minst karbohydrater med 4,6 g pr 100 g. **Europris sine har minst karbohydrater med 5 g pr 100 g.
Kcal: 139 - Fett: 10,1 - Karbohydrater: 2,2 - Protein: 8,8
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/internasjonalt/lynstekte-gronnsaker-kylling-i-peanottsaus-%e7%82%92%e9%b8%a1%e5%9d%97-kinesisk/
3.5.3251