Lavkarbo sursøt saus

Sursøt Saus (Sweet ‘n Sour Sauce) – lavkarbo style!

Lavkarbo sursøt sausNydelig lavkarbo sursøt saus – eller Sweet ‘n sour – om du vil!

Sursøt saus (Sweet 'n Sour Sauce) - lavkarbo style!
 
Skrevet av:
Ingredienser/Ingredients
  • 30 g Sukrin Gold
  • 3 ss Tamari saus (glutenfri soyasaus - finnes på de fleste matbutikker i allergihylla)
  • 0,5 dl Fun Light "Mandarin madness" eller "Appelsin"
  • 0,5 dl vann
  • 1 dl sukkerfri ketchup (alternativt 4 ss tomatpurè men da bør du evt smake til med litt mer Sukrin Gold)
  • 3 ss Riseddik (eller vanlig klar eddik)
  • ¼ ts xanthan gum
Fremgangsmåte/Directions
  1. Ha Sukrin Gold og tamari i en kjele og varm opp til Sukrin Gold er helt oppløst.
  2. Ha i resterende ingredienser BORTSETT fra xanthan gum.
  3. Gi et raskt oppkok og rør inn xanthangum. Sausen vil gradvis tykne så ikke fall for fristelsen å ha i mer.
  4. La småputre i ca 5 minutter.

 

 

3 Comments

  1. Pingback: Nakkekoteletter med Asiatisk vri! - Fett & Forstand

  2. Kan man bruke noe annet enn xanthan gum?

     
    • JOhannesbrødkjernemel 🙂 usikker på mengden, men prøv deg frem med samme mengde først, øk evt. Husk at JBKM må ha temp over 70C for å tykne 🙂

       

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.