F&Fs Kalkunmiddag – Panert Kalkunfilet! “Det smaker rart av den fisken her!” – Dette var min brors reaksjon når han smakte dette for første gang når vi var små. Vi var vant med panert fisk, men panert fugl var ikke hverdagskost. Selv om jeg gjerne skulle ønske det! Noe så saftig og digg skal man lete lenge etter. Panert kalkunfilet er saftig, sprøtt og veldig smakfulle! Vær forsiktig med å dele skinnstykkene med andre! De er nemlig best! Skikkelig feite og digge! Jeg tror pappa angrer at han røpet “hemmeligheten” den dag idag! Når familien samles rundt kalkunmiddagen etter at jeg og Kenneth la om til keto, har pappa plutselig fått konkurranse på skinn-stykkene!
Vi har laget et eget innlegg for alle oppskriftene for å gjøre det mer oversiktlig for dere. Under følger linkene. PS: alt dette er av en eneste kalkun og er nok til å mette i allefall en familie på 6 over flere dager! (snakker av erfaring, haha!)
F&Fs Kalkunmiddag – Forberedelser og koking av kraft!
F&Fs Kalkunmiddag – Klar Kalkunsuppe!
F&Fs Kalkunmiddag – Grytetilberedt Kalkun!
F&Fs Kalkunmiddag – Panert Kalkunfilet!
F&Fs Kalkunmiddag – Brødstuffing til Kalkun!
F&Fs Kalkunmiddag – Saus til Kalkun!
Annet tilbehør:
Waldorfsalat!
Gresskarpurè eller Sellerirotmos!
Tranebærsaus! (kommer i romjula)
Lun Rosenkålsalat! (kommer i romjula)
- Kalkunfilet marinert i salt og pepper helst over natta.
- Pofiber og/eller havrefiber
- Hele egg
- Smør og Olje til steking
- Varm en blaning av smør og olje i en stekepanne til det begynner å frese.
- Hell pofiber og/eller havrefiber i en passelig beholder.
- Pisk egg lett opp med litt salt og pepper, og eventuelle andre krydder/urter.
- Vend kalkunfileten i egg og dytt de deretter godt i pofiber/havrefiber.
- Stek godt på hver side og ha over i en ildfast beholder etterhvert. Kan gjenre holdes varm i ovnen på rundt 120C med aluminiumsfolie over.
Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand
Pingback: F&Fs Kalkunmiddag - Forberedelser og koking av kraft! - Fett & Forstand
Pingback: F&Fs Kalkunmiddag - Saus til Kalkun! - Fett & Forstand