F&Fs Kalkunmiddag – Klar Kalkunsuppe! – Laget etter pappas oppskrift. Sannsynligvis en av de beste suppene du har smakt! Og det sier vi ikke for å virke cocky! Men denne suppa er ingenting annet en ren lykke i hver eneste skje!
Klar Kalkunsuppe gjør seg fint som forrett, men kan også nytes som hovedrett – gjerne med brød til!
Vi har laget et eget innlegg for alle oppskriftene for å gjøre det mer oversiktlig for dere. Under følger linkene. PS: alt dette er av en eneste kalkun og er nok til å mette i allefall en familie på 6 over flere dager! (snakker av erfaring, haha!)
F&Fs Kalkunmiddag – Forberedelser og koking av kraft!
F&Fs Kalkunmiddag – Klar Kalkunsuppe!
F&Fs Kalkunmiddag – Grytetilberedt Kalkun!
F&Fs Kalkunmiddag – Panert Kalkunfilet!
F&Fs Kalkunmiddag – Brødstuffing til Kalkun!
F&Fs Kalkunmiddag – Saus til Kalkun!
Annet tilbehør:
Waldorfsalat!
Gresskarpurè eller Sellerirotmos!
Tranebærsaus! (kommer i romjula)
Lun Rosenkålsalat! (kommer i romjula)
- 2 liter kalkunkraft (se hovedinnlegg)
- 150 g kyllingkjøtt (kjøtt, hjerte, lever, krås - se hovedinnlegg)
- 2-3 ss Tamari (glutenfri soyasaus - kan sløyfes)
- 50 g Purreløk
- 50 g babygulrot
- 50 g aspargesbønner
- 30 g sjalottløk
- 2 ss fersk eller tørket persille
- 25 g Stangselleri
- 100 g sjampinjong (fersk eller boks)
- 50 g paprika
- ½ av følgende krydder:
- karri
- paprika
- hvitløk
- pepper
- chili
- Kutt grønnsaker i mindre eller større biter - etter smak!
- Ha krydder i kraften og smak eventuelt til med salt og pepper.
- Ha grønnsakene i suppa og la trekke på medium varme i ca 10-15 minutter. Ha kjøttet i før servering.
Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand
Pingback: F&Fs Kalkunmiddag - Saus til Kalkun! - Fett & Forstand
Pingback: F&Fs Kalkunmiddag - Brødstuffing til Kalkun! - Fett & Forstand
Pingback: F&Fs Kalkunmiddag - Grytetilberedt Kalkun! - Fett & Forstand
Pingback: F&Fs Kalkunmiddag - Forberedelser og koking av kraft! - Fett & Forstand