F&Fs Kalkunmiddag! – Grytetilberedt Kalkun! – Supersmaksrik, og så saftig og mør at kjøttet nesten smelter på tunga! Dette er en del av pappas måte å tilberede kalkun på! Sjekk gjerne ut hovedinnlegget der vi beskriver oppdelingen av kalkun, samt mer om historien bak!
Den deilige krafter til F&Fs Kalkunmiddag! – Grytetilberedt Kalkun gir verdens beste saus! Sjekk ut oppskriften på saus til kalkun, basert på krafta til denne retten! Den er også helt fantastisk som base til gryterett! Kan fint fryses ned!
Vi har laget et eget innlegg for alle oppskriftene for å gjøre det mer oversiktlig for dere. Under følger linkene. PS: alt dette er av en eneste kalkun og er nok til å mette i allefall en familie på 6 over flere dager! (snakker av erfaring, haha!)
F&Fs Kalkunmiddag – Forberedelser og koking av kraft!
F&Fs Kalkunmiddag – Klar Kalkunsuppe!
F&Fs Kalkunmiddag – Grytetilberedt Kalkun!
F&Fs Kalkunmiddag – Panert Kalkunfilet!
F&Fs Kalkunmiddag – Brødstuffing til Kalkun!
F&Fs Kalkunmiddag – Saus til Kalkun!
Annet tilbehør:
Waldorfsalat!
Gresskarpurè eller Sellerirotmos!
Tranebærsaus! (kommer i romjula)
Lun Rosenkålsalat! (kommer i romjula)
- Vinger, lårstykke og klubber av kalkun (se hovedinnlegg)
- ½ dl olivenolje
- 1 ts ingefærkrydder
- 1 ss paprikapulver
- 2 ts røkt paprikapulver
- 2 ts karri
- 2 ts pepper
- 1 ts løkpulver
- 1 ts hvitløkpulver
- 1 ss salt
- 1 ts colemans mustard pulver (evt dijonsennep)
Gryte
- 500 g smør
- 5 dl vann
- 250 g Tomater
- Lag marinade og gni kjøttstykkene godt inn. La gjerne godgjøre seg i marinaden over natta.
- Smelt smør i en jerngryte.
- Brun kjøttstykkene på hver side i det fresende smøret.
- Fres tomatene.
- Ha kjøttstykkene tilbake i gryta og hell over 5 dl vann.
- Gi et raskt oppkok og la småputre under lokk på lav/medium varme i ca to timer.
Pingback: F&Fs Kalkunmiddag - Forberedelser og koking av kraft! - Fett & Forstand
Pingback: F&Fs Kalkunmiddag - Brødstuffing til Kalkun! - Fett & Forstand
Pingback: F&Fs Kalkunmiddag - Klar Kalkunsuppe! - Fett & Forstand