F&Fs Kalkunmiddag - Grytetilberedt Kalkun!
 
 
Skrevet av:
Ingredienser
Marinade
  • Vinger, lårstykke og klubber av kalkun (se hovedinnlegg)
  • ½ dl olivenolje
  • 1 ts ingefærkrydder
  • 1 ss paprikapulver
  • 2 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts karri
  • 2 ts pepper
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts hvitløkpulver
  • 1 ss salt
  • 1 ts colemans mustard pulver (evt dijonsennep)

Gryte
  • 500 g smør
  • 5 dl vann
  • 250 g Tomater
Fremgangsmåte
  1. Lag marinade og gni kjøttstykkene godt inn. La gjerne godgjøre seg i marinaden over natta.
  2. Smelt smør i en jerngryte.
  3. Brun kjøttstykkene på hver side i det fresende smøret.
  4. Fres tomatene.
  5. Ha kjøttstykkene tilbake i gryta og hell over 5 dl vann.
  6. Gi et raskt oppkok og la småputre under lokk på lav/medium varme i ca to timer.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/ffs-kalkunmiddag-grytetilberedt-kalkun/