Duck Delight – Andesnadder! Kjempegodt rett som et supert alternativ til de som ikke spiser storfe eller trenger en forandring. Andekjøtt er en sterkt undervurdert råvare som vi alle skulle spist mye mer av. And har et mye feitere og noe mørkere kjøtt enn kylling, dessuten smaker den mye mer. Jacobs sier følgende om andekjøtt: «Andekjøtt kommer i hovedsak fra endenes bryst og ben. Kjøttet som sitter på bena er gjerne litt mørkere og har litt mer fett en kjøttet på brystet. Endenes fettinnhold gjør at kjøttet blir ekstra saftig og mørt med veldig god smak. Til sammenligning ligger andekjøttet ca midt i mellom kylling og entrecote når det gjelder fettinnhold.» Vi har brukt and fra Gårdsand som vektlegger dyrevelferd og kvalitet.
Server Duck Delight sammen med Hokkaido fries (sesong høst/vinter) og choronsaus! Hokkaido er sesongvare, så du kan gjerne lage sellerirotfries om du ikke får tak i gresskar. Bare bruk samme fremgangsmåte og hold godt øye med steketiden.
- 500 g andekjøtt
- 180 g sjampinjong
- 150 g paprika (gjerne trafikklys)
- 100 g løk
- 1 chili
- 1 fedd hvitløk
- Smør til steking
- Salt og pepper etter smak
- Skjær andekjøtt i passe strimler.
- Kutt grønnsakene i passende biter.
- Lynstek grønnsakene og sett til side.
- Brun smør i en panne og lynstek kjøttet sammen med hvitløk, salt og pepper på medium høy varme.Hell av eventuell overskuddsvæske.
- Ha i de lynstekte grønnsakene til slutt og sørg for at alt er gjennomvarmt ved å brese alt hurtig opp igjen.
- Server gjerne med choronsaus (se tips i hovedinnlegg)