Lavkarbo deep dish pizza! For en fantastisk oppfinnelse! Hvem er ikke glad i MASSE fyll liksom? Idèen fikk jeg etter jeg ramla over et bilde på google av en sånn pizza. Da MÅTTE jeg jo bare lage en lavkarbo-versjon! Den er fylt med deilig kjøttsaus med tomat, og spicy kjøttboller som enkelt og greit er laget i ovn og masse MASSE ost – lag på lag! Bunnen er sprø og solid, som den jo måtte være for å greie holde styr på 800 g kjøtt +++, og er basert på denne oppskriften. Dette MÅ jo bare være den ultimate pizzaopplevelsen? Nok snikksnakk, her er oppskriften på lavkarbo deep dish pizza, såvidt jeg vet den første i sitt slag. Velkommen til pizza heaven!
- 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehviter fra 6 egg)
- 2 hele egg
- 20 g fettredusert sesammel
- 20 g fettredusert mandelmel (alternativt 40 g av en av de)
- 30 g pofiber
- 1,5 ts bakepulver
- ¼ ts natron
- 2 ts eplecidereddik
- 2 ss Fiberhusk
- 0,5 ts salt
- 250 g revet ost
- 2 ss olivenolje
Fyll
- 400 g kjøttdeig
- 1 oppskrift med spicy kjøttboller (se link i hovedinnlegg) - kan byttes ut med 400 g kjøttdeig (altså 800 g kjøttdeig tilsammen)
- 150 g bacon i terninger
- 150 g sjampinjong
- 1 liten paprika (ca 100 g)
- 1 medium løk
- 1 fedd hvitløk
- Fersk eller tørket oregano
- Fersk eller tørket basilikum
- 1 ss olivenolje
- 140 g tomatpurrè
- 390 g hakkede tomater på boks
- OST! masse masse ost til fyll og topping!
- Pepperoni om ønskelig
- Salt og pepper etter smak
- Forvarm ovn til 180°C.
- Knus revet ost til smuler i foodprosessor eller lignende.
- Ha ost og alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
- Tilsett egg, eggehviter, eplecidereddik og olivenolje og bland godt.
- Trykk jevnt ut i en bakepapirkledd springform (eller lignende).
- Forstek midt i ovn i 25 - 30 minutter (til den begynner å bli gylden og sprø)
Fyll
- Lag eventuelt kjøttboller (se link til oppskrift i hovedinnlegg).
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Kutt grønnsaker i passe biter.
- Varm opp olivenolje i en passe kjele og fres tomatpurrèen i. Dette for å slippe "råsmaken".
- Tilsett hakkede tomater og smak til med salt, pepper og urter.
- La småputre på medium varme mens du forbereder resten.
- Stek bacon først og tilsett deretter kjøttdeig og stek videre.
- Ha i hvitløk og sjampinjong og stek til sjampinjongen ikke slipper væske mer.
- Ha i resterende grønnsaker og stek til løken er mør.
- Ha kjøttblandingen over i tomatsausen.
- Legg ost, fyll og kjøttboller lagvis i den forstekte bunnen.
- Avslutt med ost og eventuelt pepperoni.
- Stekes på nest nederste rille i 25 minutter, eller til osten er gylden.
- La hvile i minst 10 minutter før du tar den ut av formen og skjærer i den.
Wow! Ser såååå god ut! Hvor mange personer er denne oppskriften beregnet på, sånn cirka? Vurderer å lage til bursdagsselskap, og da er det greit å vite 🙂 Hvordan er det å lage denne dagen i forveien, og bare varme opp på selve dagen? Hvor mange grader og hvor lenge må den da stå i ovnen?
Takknemlig for svar 🙂
Den er veldig mektig så jeg vil tro det er nok til 5-6 personer kanskje? 🙂 jeg ville varma det på 150g i 20-30 minutter ♡
Denne skal absolutt lages til søndag👏🏻👏🏻👏🏻👍🏻
Denne skal absolutt lages her til søndag😀Gleder oss👏🏻
Så deilig! ♡ håper du liker ♡